Witte Nonnenstraat 19
3500 Hasselt

.

Nationaal Jenevermuseum
.

De museumpresentatie toont de parels van de intussen bijna 25.000 stuks tellende Jenevermuseumcollectie. Met collectiestukken, foto's, filmpjes en interactives, maakt de presentatie je jeneverwijs. Het verhaal over de oorsprong, ontwikkeling, plaats en perceptie van onze nationale gedistilleerde drank, geïllustreerd met prachtstukken...
Het Jenevermuseum is net als Het Stadsmus en het Modemuseum Hasselt een stedelijk museum. Het Jenevermuseum wordt in zijn werking ondersteund door de vzw Nationaal Jenevermuseum Hasselt. Al sinds 1982 verzamelt, beheert, onderzoekt en toont het Jenevermuseum het rijke jenevererfgoed in al zijn aspecten.
.


JENEVERBAR
In het proeflokaal, een heuse jeneverbar, draait alles om smaakvol proeven! Jong, oud of belegen, fruitig of romig, verwerkt in een heerlijke cocktail of net niet? In het proeflokaal drinkt iedereen met smaak!
Elke laatste zondag van de maand (april - oktober) staat er een gids voor je klaar! Maak van de gelegenheid gebruik om het museum met extra uitleg te bezoeken!
.


.

 
NAAR BOVEN

.



De Hasseltse Jenever Twist
.
 Als naam voor de cocktailmix kozen we respectievelijk voor Authentic Jenever Twist en Jenever Berry Twist.
Verkrijgbaar in verschillende Hasseltse horecazaken.
.
Uiteraard kan je de Jenever Twist ook zelf maken. Dat doe je zo:
1) Neem bij voorkeur een highball of bolvormig londrinkglas.
 2) Vul het glas tot boven toe met ijsblokjes.
 3) Voor haar: doe één borrel (5 cl) “Hasseltse” bessenjenever in het glas / Voor hem: doe één borrel (5 cl) Hasseltse graanjenever in het glas.
 4) Vul aan tot net onder de rand met een tonic naar keuze (ca. 20 cl).
 5) Werk af met drie gekneusde jeneverbesjes en een rietje waarmee je het geheel even oproert.
 6) Geniet ervan, bij voorkeur in gezelschap. Gezondheid!

Onder de microscoop
In 1992 had kreeg de Amerikaanse wetenschapper Michael Davidson een lumineus idee. Nadat hij jaren DNA, vitamines en chemicaliën onder een microscoop had gefotografeerd, zocht hij een nieuwe manier om de werking van zijn laboratorium te financieren.
Hij ging cocktails onder een microscoop fotograferen en later ook bieren, wijnen en gedistilleerde dranken. Vervolgens commercialiseerde hij zijn idee en liet de foto's printen op sjaals, dassen, canvas, shotglaasjes, heupflacons, onderzetters enz.
 Of hoe wetenschap kunst (en commercie) wordt... Zelfs CNN wijdde er een item aan.
Alle info op www.bevshots.com.

Openingsuren
1 april tot 31 oktober
        dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur
1 november tot 31 maart
        dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur
        zater-, zon- en feestdagen van 13 tot 17 uur
Gesloten op maandag (behalve juli en augustus), in januari (behalve in de kerstvakantie (B)) 1 januari, 24, 25 en 31 december.
.

Witte Nonnenstraat 19
3500 Hasselt

.
tel. 003211 23 98 60
fax +32 (0)11 21 10 50
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.jenevermuseum.be/
 
NAAR BOVEN