Beauvoislaan 98
2920 Kalmthout

Provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum
.
Sinds de zomer van 2019 is het kindermuseum in de oude villa van Willy Vandersteen helemaal vernieuwd met nieuwe opdrachten en een volledig nieuwe look.
.
Het Kindermuseum is dus geen gewoon museum, maar werkt met vaste rondleidingen waar maximum 54 mensen tegelijkertijd aan de slag kunnen. Daarom is het nodig om je op voorhand in te schrijven.
Het basisprogramma van drie uur zal het nieuwe museumparcours omvatten en een creatieve workshop.
Ook de projecten en de evenementen zullen niet ontbreken.
.

Wie ons al bezocht, weet dat er letterlijk en figuurlijk heel wat uit de kast gehaald wordt in de creatieve thuis van Suske en Wiske. “Al doende leren” krijgt dankzij tante Sidonia en het museumparcours een heel nieuwe betekenis. De MuseumPrijzen werden uitgereikt door het tijdschrift Openbaar Kunstbezit Vlaanderen en het advocatenkantoor Linklaters.
.

. Begeleid door Sus Antigoon volgen de kinderen een parcours door de verschillende ruimten.  Zij krijgen telkens een opdracht die op een speelse manier de wereld van de strip laat ontdekken.  Met de resultaten van de opdrachten en de verzamelde informatie gaan zij daarna in het atelier aan de slag.  Ter plekke kan gekozen worden uit een aantal creatieve mogelijkheden.
.

Het museum werkt uiteraard ook steeds mee aan de jaarlijkse Stripdag in Kalmthout en organiseert speciale projecten.
 Overigens is de Studio nog gewoon gevestigd aan de Beauvoislaan. Alleen is de werkplek van de medewerkers verplaatst van het bijgebouw naar de eerste etage van de villa, de voormalige slaapkamers
.

 korte verhalen - De was ophangen


Jubileum 100 jaar Vandersteen

Tentoonstelling 'Willy Vandersteen, leeft!'
In 2013 vieren we 100 jaar Vandersteen!
15 februari: dat is de échte verjaardag van Willy Vandersteen.

Striproute
De Striproute is volledig vernieuwd. Dit jaar staat de route doorheen zeven gemeenten in de Noorderkempen in het teken van De Rode Ridder.
 Fiets je langs het Suske en Wiske-Kindermuseum en is de poort gesloten? Geen nood, stap even af op de oprit van het Kindermuseum en kijk goed rond. Tussen het groen vind je een tekstballon met een opdracht die je ter plekke kan uitvoeren.

groepen kinderen (8 tot 12 jaar) 
verjaardagsfeestjes (8 tot 12 jaar)
familiedagen (iedereen vanaf 7 jaar)
arrangement:
Minimum 12 en maximum 15 kinderen van 8 tot 12 jaar.
Maximum 5 volwassenen. Geen bijkomende traktaties meebrengen !
Inkomprijs : 55 EURO all-in
open
Even bellen om een datum af te spreken !
.
 Beauvoislaan 98
2920 Kalmthout

Tel. 03/666.64.85
Fax. 03/666.64.89
http://www.provant.be/vrije_tijd/cultuur/musea/suske_en_wiske_kinde/

NAAR BOVEN