Cour des Mineurs
4000 LIEGE

.
Het Museum van het Waalse Leven is opgestart onder impuls van Waalse militanten zoals Joseph-Maurice Remouchamps, Jean Haust en Henri Simon.
Onlangs gerestaureerd voormalig klooster van Minderbroeders. Men vindt hier de verzamelingen van het "Conservatorium van het volksleven", gewijd aan de zeden en gebruiken van Wallonië.
.

In 1989 ondertekent de Provincie Luik, samen met de Stad en de Stichting van Openbaar Nut van het Museum de documenten waarbij zij de beheersrechten en –plichten over dit erfgoed verkrijgt. Tegenwoordig actualiseert het gerenoveerde Museum van het Waalse leven haar etnografisch analyseveld en breidt haar belangstelling uit tot op heden, zonder de bronnen van onze cultuur uit het oog te verliezen… Een museum geankerd in het rijke sappige Waalse verleden, verrijkt met het huidige Wallonië en resoluut gericht naar het Wallonië van morgen !
.


.

.
NAAR BOVEN

.

Het poppentheater
In onze streken wordt de marionet sinds lange tijd religieuze kenmerken toebedeeld en het woord zelf komt in het Frans van de voornaam Marion (variant van Maria) en van « mariole », « mariolette » (« kleine Maria »).
In de Luikse streek hebben de marionetten een groeiende populariteit gekend vanaf het laatste kwart van de 19de eeuw.
Zo kan men in onze collecties ook voorbeelden vinden van marionetten uit de Borinage, uit Mons, uit Verviers en zelfs uit het buitenland. Het Museum van het Waalse leven mag er prat op gaan te beschikken over een prestigieuze collectie die bijna 600 stukken rijk is.

Gluren bij de buren, Eén ticket - 3 musea 
Drie boeiende musea liggen op een boogscheut  van elkaar.
Gezamenlijke actie Bonnefantenmuseum, Gallo-Romeins Museum & Museum van het Waalse leven op initiatief van de Provincies Nederlands Limburg, Belgisch Limburg en Luik.
.
Openingstijden
Di t/m Zo 9.30-18.00
Maandag : gesloten.
.
Musée de la Vie Wallonne
Cour des Mineurs
4000 LIEGE

tel  (04) 2792031
www.viewallonne.be/nl
.

NAAR BOVEN