Korte Prinsenstraat 2
7607JB  Almelo

.
Midden in het gezellige stadscentrum van Almelo staat een opvallend rijksmonument. Geniet van historie in een mum van tijd. In het Stadsmuseum krijgt u een levendig beeld van de geschiedenis van Almelo.

.
Tot eind 1986 bevond het museum zich op de bovenverdieping van het Waaggebouw aan het Marktplein. Vanaf maart 1987 is de collectie ondergebracht in het Rectorshuis waarin destijds ook de Latijnse School gevestigd was. Op dezelfde plek stond in de 16e eeuw het Richtershuys. Naast de bijzondere exposities dus ook een unieke kans om een kijkje te nemen in een monument met een opvallende geschiedenis.

.
Kijkje in verschillende kamers
Wandel op je gemak door de gangen van het Stadsmuseum en waan je in vervlogen tijden. De museumcollectie is in verschillende kamers geëxposeerd: de Handwerkkamers, de Stijlkamer, de Almelokamer, de Textielkamer, de Tegelhal en de Gereedschapskamer. In wat vroeger het schoolgedeelte was, zijn nu wisselende thema-exposities te bewonderen.

Openingstijden Museum
Dinsdag t/m Zaterdag13:00 - 17:00
Zondag en Maandag  Gesloten
.
Gratis entree
Het Stadsmuseum is te vinden in de Korte Prinsenstraat. Vanaf het Centrumplein volgt u de bordjes met Stadsmuseum. De entree is gratis.

Korte Prinsenstraat 2
7607JB  Almelo

tel 0546 - 816 071
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.stadsmuseumalmelo.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module