Rapenburg 19
2311 GE Leiden

.
Het klassieke grachtenpand van Japanmuseum SieboldHuis werd van 1832 tot 1845 door Siebold bewoond. Hij stelde hier zijn indrukwekkende verzameling Japanse curiosa ten toon aan het publiek. Meer dan 150 jaar later, sinds 2005, is Japanmuseum SieboldHuis in dit pand gevestigd.
.

. Japanmuseum SieboldHuis biedt het mooiste uit Japan: prenten, lakwerk, keramiek, fossielen, herbaria, geprepareerde dieren, munten, kleding, oude landkaarten en honderden andere schatten. Alle objecten zijn tussen 1823 en 1829 verzameld door de Beierse arts Philipp Franz von Siebold.
.


.

Heden
In het historische Hollandse herenhuis aan het Rapenburg zijn naast Japanmuseum SieboldHuis andere partijen gevestigd.
. Hotei Japanese Prints
Hotei Japanese Prints is een galerie en kunsthandel op de 1e verdieping van het museum. Naast Japanse prenten, scrolls en boeken is er ook keramieke objecten, bronzen vazen, cloisonné en lakwerk te koop.

SixERS
Liaison Office Universiteit van Nagasaki.
Op de tweede verdieping van het museum zijn de SixERS gehuisvest. SixERS bestaat uit zes Japanse universiteiten (Chiba University, Kanazawa University, Kumamoto University, Nagasaki University, Niigata University en Okayama University) die met dit eerste Europese kantoor hun samenwerking willen versterken
.
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur.
Gesloten op: elke maandag, 1 januari, Koningsdag, 3 oktober, 25 december.
.

Rapenburg 19
2311 GE Leiden

.
tel: 071 512 5539
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.sieboldhuis.org
 

NAAR BOVEN