Heereweg 219
2161 BG Lisse

.
MUSEUM DE ZWARTE TULP, HÉT MUSEUM OVER DE BLOEMBOLLENCULTUUR
Museum De Zwarte Tulp neemt u mee in het rijkgeschakeerde verhaal van de bloembollencultuur: de eeuwenoude geschiedenis, het werken op het land met zijn seizoensgebonden ritme, het wetenschappelijk onderzoek, de export en toeristisch promotie. Ook laat het museum zien hoe kunstenaars zich door de eeuwen heen – en nog steeds – door bolgewassen hebben laten inspireren tot werk van bijzondere schoonheid.
.

.
Het museum bestaat sinds 1985 en is gehuisvest in een gebouw in het centrum van Lisse dat ooit als bollenschuur dienst deed. Onderdelen van het museum zijn de vroeg 20ste-eeuwse directiekamers van Kalkzandsteenfabriek Van Herwaarden BV, de Comparitie genaamd,  en de museumtuin waar in het seizoen een variatie aan bolgewassen bloeit. Er is ook een museumwinkel aanwezig en daarbij is er de gelegenheid tot het drinken van koffie, thee of frisdrank.
.

.


.

Museum De Zwarte Tulp kan afgehuurd worden voor gelegenheden, zoals recepties, feesten, brainstormsessies, lunches, diners, verjaardagen, kinderpartijtjes, lezingen, workshops en presentaties.
.


.
OPENINGSTIJDEN
Dinsdag t/m zondag 10.00 – 17.00 uur
Op maandagen is het museum gesloten, evenals op 1e Paasdag, Koningsdag, 1e Pinksterdag, 27 september tijdens de Harddraverij Lisse, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Op 21 april tijdens het Bloemencorso sluit het museum om 13.00 uur. Op 24 december en Oudjaarsdag sluit het museum om 15.00 uur.
.
Het museum is goed toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel.
ADRES
Heereweg 219
2161 BG Lisse

.
tel: 0252 41 79 00
http://museumdezwartetulp.nl


NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module