Poortlandplein 6
2628 BM Delft

.
De Botanische Tuin van de TU Delft is een publieksgerichte tuin én een onderzoekstuin. Samen met de universitaire tuinen van Leiden en Utrecht participeert de Tuin in het wetenschappelijk botanische netwerk van Nederland. Delft richt zich met name op het toegepast technisch onderwijs en het plantentechnologisch onderzoek.
.

.
De Botanische Tuin van de Technische Universiteit Delft is in 1917 aangelegd als 'Cultuurtuin voor Technische Gewassen'. De Tuin is ontstaan uit de behoefte om planten te kweken voor het onderzoek en het onderwijs in technologische toepassingen van gewassen uit alle klimaatzones. Ook nu, na bijna honderd jaar en nadat nieuwe wegen werden ingeslagen, is de Tuin voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs een instituut van belang.
.


.


.

.
De kleurrijke MuseumShop werd in 2006 ontworpen door studenten van de Faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Strak, praktisch en uitnodigend voor de duizenden bezoekers, die jaarlijks entree maken in de shop en ook hun weg zoeken in de schitterende bijna 100-jarige Botanische Tuin.
.

.
In alle seizoenen bent u er welkom; hier kunt u uw entreekaartjes voor de Tuin kopen.
De MuseumShop is sfeervol en uitnodigend en werd tot de leukste shop van Delft uitgeroepen.
.
Openingstijden
Hele jaar
Maandag t/m zaterdag   10.00 - 17.00 uur'
april - oktober
Zondag   12.00 - 17.00
Gesloten
1 Januari
Koningsdag 27 april
1e en 2e Kerstdag
Oudejaarsdag

.
Botanische Tuin
Poortlandplein 6
2628 BM Delft

.
Tel: +31 15 278 23 56
www.tudelft.nl/botanischetuin
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module