Grote Markt 17
4201EB  Gorinchem

.
Het Gorcums Museum is een veelzijdig museum. Het vertelt de geschiedenis van de stad, heeft een verzameling Gorcumse schilderijen uit de Gouden Eeuw, en laat Gorcumse kunst zien van nu. Er zijn altijd tijdelijke tentoonstellingen over kunst, vormgeving en geschiedenis. Een bezoek aan het museum is altijd anders! U vindt het museum aan de Grote Markt in Gorinchem, in het voormalige stadhuis.
.

.
Historisch Gorinchem
Op de eerste verdieping ontdekt u de geschiedenis van de stad. Het Gorcums Museum heeft een overzicht vanaf de Middeleeuwen tot nu.
Het Gorcums Museum heeft een verzameling Gorcumse kunst, van de zeventiende eeuw tot nu. U maakt kennis met schilderijen van de zeventiende-eeuwse meesters die Gorinchem heeft voortgebracht, zoals Abraham Bloemaert, Gerard van Kuyll en Jan Meerhout. Daarnaast zijn er werken van kunstenaars die in de twintigste eeuw in Gorinchem hebben gewoond en gewerkt, zoals Ad Dekkers, Jan van Munster en Peter Struycken.
.

.
Tentoonstellingen
Er zijn altijd wisselende tentoonstellingen in het museum. De ene keer over design, de andere keer een overzichtstentoonstelling van een kunstenaar, en dan weer over de geschiedenis van de stad en de omgeving. Steeds wat nieuws, altijd weer een verrassing
.

.


.
 .
NAAR BOVEN

.
.
In en om het museum
In hetzelfde gebouw vindt u ook de VVV en Artoteek Gorinchem, en op de begane grond biedt Eet & drinkerij ‘t Oude Stadthuys de gelegenheid voor een kop koffie, of iets sterkers natuurlijk. Het bezoek aan het museum kunt u ideaal combineren met een wandeling door de historische vestingstad.

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 u
Zondag 13.00 - 17.00 u
Zondag (april t/m september) 11.00 - 17.00 u
Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.
.
Grote Markt 17
4201EB  Gorinchem

.
Telefoon 0183-632821
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.gorcumsmuseum.nl
 

NAAR BOVEN