Kruislaan 126
1097 GA Amsterdam

.
Een spannend museum over de dood

.
Museum Tot Zover is gevestigd op begraafplaats en crematorium De Nieuwe Ooster, één van de mooiste gedenkparken van Nederland.
Het nationaal funerair erfgoed en de moderne uitvaart in multicultureel Nederland staan centraal in de verrassende en spannende presentatie van Museum Tot Zover.
.
De gratis audiotour voert u zowel door het museum als over de begraafplaats. Voor kinderen is er een spel & speurtocht verkrijgbaar.

.

De collectie omvat onder meer oude haarschilderijen, dodenmaskers, filmfragmenten, kisten, urnen en  design rouwobjecten, maar bijvoorbeeld ook een collectie miniatuurlijkwagentjes en ingrediënten voor een moderne moslim-uitvaart zoals lotuspoeder, kamfer en musk.
Hoe een crematie precies verloopt wordt eveneens duidelijk. De open benadering en de sprankelende presentatie krijgen veel waardering van bezoekers en pers.

.

De bibliotheek van het museum telt ongeveer 1100 titels. Naast boeken telt de verzameling ook de complete edities van de belangrijkste tijdschriften op het gebied van uitvaart en dood.
Het kenniscentrum kan gebruikt worden door scholieren, studenten, mensen uit de uitvaartwereld en andere belangstellenden. De bibliotheek is op afspraak geopend tijdens kantooruren.

Heeft u nog boeken of tijdschriften voor ons? Neem dan even contact op...
.


.


.
 .
NAAR BOVEN

.
.

.
openingstijden museum:
dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
.
Adres kantoor
(open van maandag t/m donderdag)
Kruislaan 124
1097 GA  Amsterdam
.

Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover
Kruislaan 126
1097 GA Amsterdam

.
020-6940482
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.totzover.nl
 
NAAR BOVEN