Voorstraat 97
4132 AP Vianen

.
De schuilkerk in het Stedelijk Museum Vianen dateert van omstreeks 1650. Houten gemarmerde Toscaanse kolommen ondersteunen de overkapping, waarvan de beschilderingen – guirlandes met rozetten, festoenen en een duif – uit de 17e eeuw stammen.
In 1992 werd het pand na een bouwhistorisch onderzoek gerestaureerd en kreeg het de huidige bestemming: het Stedelijk Museum Vianen.
.
.
Het Stedelijk Museum Vianen beijvert zich om jongeren te interesseren voor kunst, cultuur en historie. Daarom organiseren wij regelmatig educatieve projecten, die begeleid worden door een vaste groep vrijwilligers die vrijwel allemaal een onderwijskundige dan wel pedagogische achtergrond hebben.

Exposities
Het gezellige en intieme museum biedt ons – mede dankzij de zaalindeling en de ommuurde tuin – de mogelijkheid jaarlijks verschillende exposities te organiseren. Daarbij komt een grote verscheidenheid aan kunst- en cultuurvormen aan bod, zodat een breed publiek bereikt kan worden.

.


.


 .

.
In de museumtuin kunt u bijna het hele jaar genieten van exposities van beelden en sculpturen, of gewoon van een rustmoment, waarbij de groeninrichting - regelmatig in combinatie met carillonklanken van de Grote Kerk - zorgt voor een bijzondere ambiance.
.
Openingstijden:
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00-16.30 uur
Zondag: 12.00-16.00 uur
.
Stedelijk Museum Vianen
Voorstraat 97
4132 AP Vianen

.
telefoon: 0347 371648
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://stedelijkmuseumvianen.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module