Stadhouderslaan 41
 2517 HV Den Haag

.
Het Gemeentemuseum Den Haag, dat ook wel gezien wordt als het mooiste museum van Nederland is het laatste meesterwerk van de internationaal bekende architect H.P Berlage (1856 – 1934).

Het museum bevat vijf stijlkamers. Hier kan kunstnijverheid worden tentoongesteld in de omgeving waarin deze vroeger gebruikt werd.
De modecollectie van het Gemeentemuseum behoort tot de belangrijkste collecties ter wereld..
.


Het prentenkabinet bevat een grote collectie tekeningen, prenten en affiches uit de negentiende en twintigste eeuw.
Een rijke collectie instrumenten en een prachtige beeldverzameling tonen samen vooral de Europese muziekgeschiedenis


Mondriaan en de Stijl
24 september 2011 t/m 1 januari 2099
Definitieve thuisbasis voor De Stijl in Nederland
Mondriaan & De Stijl hebben nu een definitieve plek in Nederland. De Stijl maakt samen met Rembrandt en Van Gogh als enige kunstonderwerpen deel uit van De canon van Nederland. Maar tot nu toe is er in Nederland nog geen totaalbeeld te zien van de belangrijkste Nederlandse bijdrage aan de moderne kunst. Zonder De Stijl hadden de Westerse woning, de straat én de stad er heel anders uit gezien.
.
Bovendien inspireert de groep rond Piet Mondriaan en Theo van Doesburg kunstenaars, vormgevers en architecten tot op de dag van vandaag. Het belang van de groep is moeilijk te overschatten; zij speelt een centrale rol in de Europese avant-garde. In het Gemeentemuseum Den Haag wordt een complete vleugel definitief gewijd aan Mondriaan & De Stijl, met een totaal oppervlak van 750 m2.
.
fotos:
Vilmos Huszár, jongensslaapkamer voor de Familie Bruynzeel in Huize De Arendshoeve in Voorburg. De meubelen zijn ontworpen door Piet Klaarhamer, de glas-in-lood ramen zijn van Vilmos Huszár. Collectie Gemeentemuseum Den Haag, verworven in 1987
.

Ontdek het Moderne
vaste tentoonstelling
De tentoonstelling is samengesteld op basis van visionaire, poëtische en menselijke kenmerken. Je ontdekt de persoonlijke kant van kunst aan de hand van werken van topkunstenaars als Claude Monet, Wassily Kandinsky, Pablo Picasso, Piet Mondriaan, Francis Bacon, Constant en Louise Bourgeois.
.
aktiviteiten
 Sunday Art: The Hague School, Mirror Of The Everyday World
Geniet iedere eerste zondag van de maand van een lezing in het Engels met achtergronden over een tentoonstelling, kunstenaar of collectiestuk uit het museum

Taxatiedag
Regelmatig houdt het nieuwe veilinghuis Gavelers van 11.00 tot 17.00 uur een open taxatiedag in het Gemeentemuseum.


Bent u benieuwd naar de waarde van die oude vaas, of van dat mooie schilderij dat u van uw oudtante heeft geërfd? Kijk op de site van het museum en laat een van de specialisten vrijblijvend de waarde bepalen. De taxatiedag is gratis toegankelijk op vertoon van een geldig museumkaartje.


openingstijden
dinsdag t/m zondag van 14.00-22.00 uur
Gesloten op 1 januari en eerste kerstdag

 Stadhouderslaan 41
 2517 HV Den Haag

tel: 0703381111
Postbus 72
Fax: 070-3381112
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.gemeentemuseum.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module