Javastraat 17
2502 AP  Den Haag

.
Het museum is gevestigd op de parterre van Javastraat 17 in de HaagseArchipelbuurt, de negentiende eeuwse stadswijk waar zoveel personages uit Couperus' boeken ronddwalen, zoals Eline Vere uit zijn gelijknamige roman.

Louis Couperus wordt door velen beschouwd als een van de grootste schrijvers die Nederland heeft voortgebracht. Zijn inmiddels klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de fascinerende wereld rond 1900. In zijn romans en verhalen vereeuwigde hij de stormachtige ontwikkelingen in het politieke, maatschappelijke en culturele leven van het fin de siècle.
.

Louis Marie Anne Couperus wordt op 10 juni 1863 geboren te ´s-Gravenhage, Mauritskade nr. 11 (thans nr. 43) als jongste van elf kinderen van Mr. John Ricus Couperus, gepensioneerd raadsheer in de beide Hoge Gerechtshoven in het toenmalige Nederlands-Indië, en jonkvrouwe Catharina Geertruida Reynst.
.

Het Genootschap

Het Louis Couperus Genootschap werd in 1993 opgericht om liefhebbers van het werk van Louis Couperus (1863-1923) bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek naar het leven en het oeuvre van de auteur te stimuleren. In-middels is het Genootschap uitgegroeid tot een van de grootste en meest actieve literaire genootschappen in Nederland.

a class="twitter-timeline" data-height="900" href=" https://twitter.com/louis_couperus ?ref_src=twsrc%5Etfw">


App Literaire Route Louis Couperus
Samen met het Letterkundig Museum ontwikkelde het Louis Couperus Genootschap een digitale wandeling door het Den Haag van Louis Couperus.
Ook al had Louis Couperus een haat-liefdeverhouding met zijn geboortestad, de schrijver en Den Haag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hij vereeuwigde de hofstad in zijn populairste romans.
De gratis app voor smartphones is te downloaden onder de naam Literaire Routes in Appstore voor de iPhone of Google Play voor Android. Naast de Couperuswandeling zijn in deze app ook literaire routes door het Den Haag van Jan Siebelink en door Noordwijk te vinden.


Donderdag t/m zondag 12-17 uur
Woensdag op afspraak
(voor groepen en scholieren)
Het hele jaar door geopend
met uitzondering van nationale feestdagen.
Toegankelijk voor gehandicapten

Javastraat 17
Postbus 11637
2502 AP  Den Haag
Organisatie
Couperuswandelingen:
mr. Pieter Verhaar
tel. 071 512 2237
http://www.louiscouperus.nl/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module