Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk

.

Het Museum Rijswijk is gevestigd in een statig herenhuis in het hart van oud-Rijswijk.Het pand dateert in zijn huidige vorm uit omstreeks 1790, maar is gebouwd op de restenvan een 17de eeuwse boerderij. In het midden van de 19e eeuw woonde de dichter Hendrik Tollens (1780-1856) in het pand. Hij was zo beroemd dat het huis naar hem werd vernoemd en tot op de dag van vandaag voert het Museum Rijswijk de bijnaam Het Tollenshuis.

In 1994 werd naast het Tollenshuis een expositievleugel gebouwd, waar de tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden. Een geheel nieuwe ingangszaal verbindt het bestaande museum met de nieuwe expositiezalen en geeft ook toegang tot het terras aan de achterzijde van het museum en tot de grote tuin met tal van inheemse planten.

.

Textielmarkt 2017
Op zondag 10 september vindt de textielmarkt plaats op het voorplein (11-17 uur) van het museum en in de Oude Kerk (12.30-17 uur) er tegenover.

Rijswijk Textiel Biënnale 2017
Tot en met 24 september 2017 vindt de vijfde Rijswijk Textiel Biënnale plaats. Vierentwintig internationale kunstenaars tonen beeldende kunst van textiel.
Beproefde textiele technieken als weven, breien en borduren, gecombineerd met fotografie en digitale procedés worden ingezet om maatschappelijke en politieke, maar ook persoonlijke thema‚Äôs uit te dragen.

. Krachtige boodschappen over onder meer onderdrukking, terrorisme, ouderdom en gender worden verpakt in zacht textiel. Kunst die vragen stelt. Vragen die niet direct beantwoord hoeven worden. 'Stof' die tot nadenken stemt.

.

De textielbiënnales in Museum Rijswijk zijn inmiddels internationaal toonaangevende evenementen geworden in de wereld van de beeldende kunst van textiel. Deze vijfde biënnale is hierop geen uitzondering. De geselecteerde kunstenaars staan in de voorhoede door het vernieuwend gebruik van textiel dat zij toepassen voor indringende beeldtaal en krachtige boodschappen.

Open: dinsdag t/m zondag: 11-17 uur
 Herenstraat 67
2282 BR Rijswijk
tel: 070-3903617
fax: 070-3368880
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumrijswijk.nl/

openingstijden
dinsdag t/m zondag
11.00-17.00 uur
maandag gesloten
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module