Visbrug 1
3421 AH Oudewater

.
Op de zolder van het oude stadhuis aan de Visbrug te Oudewater is het Stadsmuseum Oudewater gevestigd.
Het biedt de bezoeker verschillende en ook wisselende exposities, die allen nog meer inzicht geven van de rijke historie van dit fraaie stadje.
Het is een museum in opbouw en is op 11 oktober 2014 officieel geopend door de burgemeester van Oudewater. Het museum wordt georganiseerd vanuit de Geschiedkundige Vereniging Oudewater.
.

.
De permanente tentoonstelling vertelt het verhaal van de geschiedenis van Oudewater vanuit een nieuwe invalshoek; de Roerige Tijden die Oudewater heeft gekend.
De tachtigjarige oorlog:  de tijden van oorlog, verwoesting, herbouw en nieuw hervonden rijkdom geeft deze tentoonstelling een intrigerend beeld.
De godsdiensttwisten van de 16e eeuw zorgden ook voor de nodige roering. Arminius, in Oudewater geboren, speelt daarom ook in deze tentoonstelling een belangrijke rol. Hij is in vol ornaat aanwezig ….. Komt u zelf maar kijken, dit mag u niet missen!
.


.


.

.
Openingstijden
 april t/m oktober
Elk eerste weekend van de maand,  op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
Gedurende de wintermaanden is het museum gesloten.
(Openingstijden onder voorbehoud)
.
Tijdens de openingsuren is ook het gehele stadhuis vrij toegankelijk ter bezichtiging, zodat ook het schilderij De Oudewaterse Moord van Dirck Stoop uit 1656 bewonderd kan worden. De toegang is gratis
.
Stadsmuseum Oudewater
Visbrug 1
3421 AH Oudewater

.
stadsmuseum-oudewater/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module