Neptunusstraat 90-92
2586 GT Scheveningen

.
In het geheel gerestaureerde schoolgebouw uit 1877 wordt de geschiedenis van het vissersdorp en de badplaats getoond, samen met de fascinerende dierenwereld onder de zeespiegel.
.

De vaste presentatie biedt een overzicht van de visserij en het dagelijks leven in vroeger tijden. Ook de geschiedenis van de bad- en strandcultuur sinds het begin van de negentiende eeuw wordt getoond.
In de Zeezaal waant men zich onder water. Hier krijgt de bezoeker een indruk van het onderwaterleven zoals dat te vinden is in de wereldzeeën. Korte informatieve filmpjes over verschillende diergroepen zoals haaien, inktvissen en koralen sluiten hierop aan.
.


. Vanaf 1 februari is in Muzee Scheveningen een blijvende herinnering te zien aan de watersnoodramp van 1 februari 1953: een glas-in-lood gedenkraam.

.


.


 .
NAAR BOVEN

.

AKTIVITEITEN
Scheveningse Dag: eind juni
kijk op officiele site voor datum
.


.
VUURTOREN
Woensdag- en zaterdagmiddag om 14.00 uur is het mogelijk de vuurtoren van Scheveningen te bezoeken in combinatie met een bezoek aan Muzee Scheveningen.

. Minimaal 6 personen. Reserveren is noodzakelijk.
Bij de receptie van het museum wordt bijgehouden of er voor een bepaalde datum voldoende belangstelling is.
Kinderen onder de 5 jaar worden om veiligheidsredenen niet toegelaten.
.
Schevenings bier: nu in het museumcafé
Muzee Scheveningen en Brouwerij Scheveningen: een smaakvolle combinatie!
De genodigden voor de opening van de nieuwe tentoonstelling van Muzee Scheveningen over 350 jaar Scheveningseweg hadden afgelopen woensdag de primeur: zij konden als eersten proeven van het nieuwe geestrijk gerstenat dat sinds kort op Scheveningen gebrouwen wordt: bier van Brouwerij Scheveningen!
.
Schelpenbeurs in Muzee
schelpendag
kijk op officiele site voor datum
10.00 tot 17.00 uur:
Voor donateurs gratis
andere bezoekers slechts 2,50 euro Muzee Scheveningen is een van de grootste verkooppunten van schelpen in Nederland. Twee maal per jaar wordt er een grote schelpenverkoopdag georganiseerd.
Voor schelpenverzamelaars zijn deze dagen een absolute aanrader. U kunt uw collectie uitbreiden en medeverzamelaars (weer) ontmoeten.
.

Maar ook voor anderen is deze dag een aanrader: verwonder u over de enorme variëteit aan schelpen, in alle kleuren, vormen en grootte. Bent u verzamelaar of gewoon geïnteresseerd in het zeeleven, er is vast iets van uw gading bij.
.
Openingstijden
Dagelijks  10.00 tot 17.00 u
Maandags 10.00 tot 16.00 u
Zondags  van 13.00 tot 17.00 u
Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten
.

Neptunusstraat 90-92
2586 GT Scheveningen

.
Tel.070-3500830
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.muzee.nl
http://www.muzeescheveningen.nl/
 
NAAR BOVEN