Kloosterlaan 24
5435 XD Sint Agatha

.
Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven
In het Kruisherenklooster van Sint Agatha, is sinds 2006 het Erfgoedcentrum voor Nederlands Kloosterleven gevestigd. Ruim 100 kloostergemeenschappen brengen hier hun archieven, boeken en voorwerpen bijeen. Het erfgoed kan door belangstellenden worden geraadpleegd in een studiezaal en in tentoonstellingen. Het centrum richt zich op de geschiedenis en de betekenis van kloosterlingen in Nederland.
.

.
Tentoonstelling
In en naast de kloosterkerk is een permanente tentoonstelling te zien over de geschiedenis van het klooster en zijn bewoners, de Kruisheren. Het Erfgoedcentrum verzorgt een jaarlijks wisselende tentoonstelling over een onderwerp uit het Nederlandse kloosterleven. De tentoonstellingen zijn te bezoeken in de periode mei t/m oktober
.

Klooster Sint Agatha


 

kloosterleven

.
Openstelling kloostergebouwen voor individuele bezoekers
In het zomerseizoen wordt een deel van het klooster opengesteld voor individuele bezoekers: van 1 mei tot 1 november, op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.
.
Rondleidingen
Op de donderdagen en vrijdagen worden rondleidingen georganiseerd voor groepen. U dient hiervoor tijdig een afspraak te maken.
.
Openingstijden studiezaal
De studiezaal van het Erfgoedcentrum is geopend op donderdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Gelieve van te voren uw bezoek telefonisch of per mail aan te melden.
.
Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven
Kloosterlaan 24
5435 XD Sint Agatha
telefoon: 0485 - 31 10 07
.
Klooster Sint Agatha
Kloosterlaan 24
5435 XD Sint Agatha

.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.kloostersintagatha.nl
https://www.erfgoedkloosterleven.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module