Nu Maritiem Museum
 Leuvehaven 50-72
 3011 EA Rotterdam
bel: 0104048072

.
één museum
Het Maritiem Museum en het Havenmuseum zijn vanaf begin september2014 één museum!
Lees ook de pagina van het Maritiem Museum

Het Verolme Paviljoen aan de Leuvehaven is de hoofdingang van Het nieuwe Maritiem Museum. Dit transparant ogende paviljoen is recent verbouwd tot een multifunctionele ontvangst- en expositieruimte. In de werkplaatsen vinden presentaties en demonstraties plaats. Natuurlijk staan ook de historische schepen, machines en onderdelen langs de kade open voor bezoekers.

. Het Maritiem Museum Rotterdam is het oudste scheepvaartmuseum van Nederland. Sinds de oprichting in 1874 heeft het zich ontwikkeld van een bescheiden modelkamer tot een groot museumbedrijf met eigentijdse tentoonstellingen. De omvangrijke museumcollectie behoort tot de belangrijkste in de wereld.
The Maritiem Museum offers an image of the harbour in the heart of Rotterdam.
The harbour activities gradually moved to areas like the Botlek, Europoort and the Maasvlakte. These areas are as good as inaccessible for the public. But in the museum you can still have a taste of the typical sphere of the harbour in the old days.

The Havenmuseum is a "working" museum. As a result there's always something to see or experience. In the Leuvehaven many ships, derricks and a steam elevator are moored. The historical commercial vessels are often still in the original, ready-to-operate state and open to visitors.


Lees ook de pagina van het Maritiem MuseumDe wereld op je bord
Expo om van te watertanden
t/m september 2016
Hollandser dan stamppot en koffie kan het niet worden, zou je denken. Toch brachten ontdekkingsreizigers de aardappel ooit mee uit Zuid-Amerika, komen de meeste groenten meer dan de helft van het jaar per schip uit het buitenland en hebben we ons dagelijkse bakkie ‘leut’ te danken aan smokkelende scheepslieden. Ontdek in deze familietentoonstelling dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord.

Offshore Experience
De Offshore Experience wordt een indrukwekkende ervaring die duidelijk maakt welke buitenproportionele uitdagingen werknemers, in een van de meest high-tech, internationale en dynamische bedrijfstakken ter wereld, dagelijks ondergaan.

50 jaar radarposten
Eerste radarketen ter wereld
In de jaren dertig ontwikkelde Robert Watson-Watt de radar (Radio detection and ranging), een systeem dat gebruik maakt van elektromagnetische golven om de plaats te bepalen van een object en dit visueel weer te geven. Op 30 november 1956 opende prins Bernhard de eerste zeven Rotterdamse radarposten. De eerste walradarketen ter wereld was een feit.


openingstijden
Verolme Paviljoen
Woensdag: 11:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: 11:00 tot 17:00 uur
Zondag:11:00 tot 17:00 uur
Het buitengedeelte  van het museum, de kades en steigers, zijn dagelijks van dinsdag tot en met zondag gratis te bezoeken.
Het ligt in het centrum van Rotterdam en is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Een deel van de gebouwen is toegankelijk voor rolstoelen.

 Leuvehaven 50-72
 3011 EA Rotterdam

bel: 0104048072
www.havenmuseum.nl/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module