Mobiele Museumgids
iMuseumgids   Belgie
Musée Fin-de-Siècle Museum
Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

Het nieuwe museum ligt in het hart van Brussel, een van de artistieke hoofdsteden van de late negentiende eeuw dankzij de tentoonstellingen van salons als Les XX en La Libre Esthetique tussen 1884 en 1914.
Kunstliefhebbers zullen binnenkort helemaal warmlopen voor dit nieuwe museum dat integraal gewijd zal zijn aan de jaren 1900, een periode waarin Brussel, de hoofdstad van Europa niet alleen een uniek artistiek knooppunt was maar ook het zenuwcentrum van de art nouveau. Deze cultuurhistorische tempel zal schilderijen, tekeningen, aquarellen, prenten, sculpturen, foto’s, films, schaalmodellen en kunstvoorwerpen bevatten.

BXLFINEARTS

De collectie zal de uiteenlopende artistieke disciplines reflecteren tussen 1865, het jaar waarin de Société libre des Beaux-Arts werd opgericht, en 1914.

Bekende beeldende kunstenaars zoals Constantin Meunier, James Ensor, Henri Evenepoel, Fernand Khnopff, Léon Spilliaert of Georges Minne weerspiegelen de opwinding van deze periode, die ook tot uiting kwam in alle andere creatieve gebieden: literatuur, opera, muziek, architectuur, fotografie of poëzie (Maurice Maeterlinck, Emile Verhaeren, Octave Maus, Victor Horta, Henry Van de Velde, Maurice Kufferath, Guillaume Lekeu, ...). Art Nouveau-architectuur zal ook worden belicht, via 3D-projecties.

 Openingsuren:
Dinsdag tot en met zondag: van 10 tot 17u.
De kassa’s sluiten om 16.30u.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14u
Gesloten
Gesloten op maandag en volgende feestdagen: 1 januari, de 2de donderdag van januari, 1 mei, 1 november, 11 november, 25 december

Tarieven
Gratis toegang de eerste woensdag van de maand, vanaf 13u
Permanente collectie: tussen 2 € en 8 € - Combi (Magritte, Modern, Oldmasters, Fin-de-Siècle) tussen 3 € en 13 €

Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

 +32 (0)2 508 32 11
info@fine-arts-museum.be
http://www.fine-arts-museum.be
 

TERUG