NAi
Museumpark 25
3000 AE Rotterdam

.
 Het Nieuwe Instituut is een feit. De naam van deze organisatie voor architectuur, design en e-cultuur wordt gebruikt als afzender van de huidige drie sectorinstituten; Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur.

. De activiteiten van deze instellingen worden voortgezet, terwijl nieuwe gezamenlijke activiteiten de agenda bepalen.
. Het vernieuwde museum voor architectuur laat zien dat architectuur dichterbij is dan je denkt.
Architectuur is voor veel Nederlanders een ‘ver-van-hun-bed-show’. Maar al staan we er niet dagelijks bij stil, in Nederland is zo’n beetje elke vierkante meter ontworpen. Architectuur is overal, maar soms beseffen mensen niet er in te wonen, te werken, over te reizen en in te recreëren.

. The Netherlands Architecture Institute (NAI) is more than a museum of architecture. It is a above all a cultural institute which is open to the public and which uses a variety of methods for communicating about the shaping of human space.
The NAI has one of the largest architecture collections in the world; eighteen kilometres of shelves containing drawings, sketches, models, photographs, books, journals and other materials.

Workshop 3D-printpen
Elke woensdag- en zondagmiddag
14:00?–15:00, Dek

Met de 3D-printpen teken je in drie dimensies, dus ook de lucht in. Huisjes, bloemen, bruggen, alles kan gebouwd worden. Elke woensdag- en zondagmiddag kunnen kinderen vanaf 8 jaar in de MAKER STUDIO terecht


Tentoonstellingen
Het Tijdelijk Modemuseum
Vanaf 13 september transformeert Het Nieuwe Instituut tijdelijk in een modemuseum. Met een uitgebreid programma van tentoonstellingen, installaties, performances en evenementen gaat Het Nieuwe Instituut tot en met 8 mei 2016 nader in op het fenomeen mode in al haar verschijningsvormen.

Er zijn Nederlandse musea die mode in hun collectie opnemen, maar tot een nationaal modemuseum is het tot op heden nooit gekomen. Het Nieuwe Instituut onderzoekt de mogelijkheden door zichzelf gedurende acht maanden in een modemuseum te transformeren.

In een speculatieve canon van de Nederlandse modegeschiedenis wordt aandacht besteed aan de invloedrijke rol van de Nederlandse consument in de ontwikkeling van de internationale mode vanaf de Tweede Wereldoorlog.
Het Tijdelijk Modemuseum staat onder de artistieke leiding van Guus Beumer, directeur van Het Nieuwe Instituut.
Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Materiaalinnovatie.
http://tijdelijkmodemuseum.hetnieuweinstituut.nl/
Foto Ben van Meerendonk.
Waterlooplein 1961. Collectie IISG


vaste tentoonstellingen:
SCHATKAMER.
Tentoonstelling | NAi Rotterdam -
In de nieuwe permanente tentoonstelling Schatkamer kunt u 100 topstukken uit de omvangrijke collectie van het NAi bewonderen. De Schatkamer toont werk van iconen uit de Nederlandse architectuurgeschiedenis zoals Cuypers, Dudok en Oud. Met deze nieuwe vaste presenatie is het nieuwe NAi, museum voor architectuur, compleet.

Huis Sonneveld
 Huis Sonneveld werd door architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt opgeleverd op 17 mei 1933 en is één van de best bewaarde woonhuizen van het Nieuwe Bouwen in Europa. Brinkman & Van der Vlugt zijn tevens de architecten van de Van Nelle-fabriek en het Feyenoordstadion in Rotterdam.


dinsdag - zaterdag: 10.00 - 17.00 uur
zon- en feestdagen: 11.00 - 17.00 uur
Maandag gesloten
1 januari, 30 april en 25 december gesloten


Museumpark 25
Postbus 237
3000 AE Rotterdam

tel: 0104401200
fax 010-4366975
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.hetnieuweinstituut.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module