Hoofdweg 161
9695 AE Bellingwolde

.
Het geheel vernieuwde MOW|Museum de Oude Wolden is een eigenzinnig museum in een prachtige omgeving, met steeds weer een nieuwe wisselexpositie, permanent werken van fijnschilder en magisch realist Lodewijk Bruckman en elke maand een andere regionale kunstenaar (24K).
.

Door de grote nadruk op een centrale wisselexpositie is MOW steeds weer een heel nieuw museum. Voor onderwerpen bewandelt MOW drie hoofdwegen: kunst, streek en geschiedenis.

Museum De Oude Wolden is gehuisvest in een oud herenhuis aan de Hoofdweg in Bellingwolde.
Aan deze weg, die met z'n statige beuken en eiken het dorp een voorname uitstraling geeft, vindt u nog authentieke Hereboerderijen.
.


 De geschiedenis van het Oldambt is de geschiedenis van het graan. Toen de Groningse veeboeren, gedwongen door de runderpest, in de negentiende eeuw massaal overschakelden op de productie van graan, veranderde de inrichting van landschap en maatschappij rigoureus. Boeren en arbeiders vormden tot die tijd een hechte gemeenschap; de arbeidersgezinnen woonden vaak bij de boer in.
.

Even over de grens, in Rhede, staat het partnermuseum. De presentatie van het Landwirtschaftsmuseum Rhede is, dankzij het accent op de landbouwactiviteiten en -methoden een goede aanvulling op de streekcollectie van museum De Oude Wolden. En er kan veel aangeraakt en gedaan worden: dat maakt het museum zeer geschikt voor kinderen. Meer informatie kunt u vinden op de (Duitse) website van het Landwirtschaftsmuseum Rhede.
.


.
.

@MOWolden

aktiviteiten
24K XL
Elke maand exposeert een andere kunstenaar uit de regio onder de noemer 24K. Elke twee jaar bereikt deze expositiescyclus een hoogtepunt in 24K XL.

In deze eerste 24K XL exposeren de 27 kunstenaars uit de voorgaande periode. 24K XL is de grootste expositie in de geschiedenis van het museum.
http://www.tweekarspelenkunstroute.nl/


Openingstijden museum:
woensdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur en op zondag van 13.00 - 17.00 u.
.
Hoofdweg 161
9695 AE Bellingwolde

tel 0597 - 53 15 09
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museumdeoudewolden.nl
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module