Noorderstraat 4
9635 TG Noordbroek

Alleen geopend op afspraak:

Tel.: 0598-452075

.
Strijkijzers van 300 tot 400 jaar geleden maken deel uit van de collectie van het Strijkijzermuseum in Noordbroek. U leert niet alleen hoe de mensen vroeger hun kleding bewerkten, maar ook de hele cultuur erom heen kennen. De apparaten zijn de meest vreemdsoortige voorwerpen waar u een rondleiding langs krijgt. En ontdek het geheim van de mooi geplooide kragen van vroeger, net als Willem van Oranje had!
.

Het NEDERLANDS STRIJKIJZER-MUSEUM herbergt de geschiedenis van een 'doodgewoon' huishoudelijk voorwerp. Heel alledaags. Dan zou je vermoeden dat er weinig bijzonders te zien is. Maar dat blijkt toch een misrekening.
.

Dit museum is ideaal voor mensen die van oude cultuur houden, maar dan vooral van die kleine heel gewone alledaagse dingen. Want u krijgt bijv. het antwoord te zien op vragen als:
Hoe plooiden ze vroeger nou dat fijne plooikraagje?
Hoe verwarmden ze die strijkijzers vroeger?
Hoe streken ze opa's 'gesteven boord'...?
.

U wordt rondgeleid langs deze en nog honderden andere antieke gereedschappen voor hetzelfde doel: het netjes toonbaar maken van uw linnengoed, uw kleding, uw hoge hoed, uw plooikraag, en noemt-u-maar-op.

Alleen geopend op afspraak: 0598 - 452 075
.
.
NEDERLANDS
STRIJKIJZER-MUSEUM
Noorderstraat 4
9635 TG Noordbroek

Tel.: 0598-452075
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.expositiewijzer.nl/
www.strijkboutenverzamelaars.nl
 
NAAR BOVEN