Oosteinde 42
 9697 XH   Blijham

Consumentenboerderij Nieuw Bleyendael
Wij verwelkomen U graag op deze prachtige boerderij ! Trots op het boerenerfgoed en onze manier van boeren laten  we u graag alles zien.
Op Consumentenboerderij Nieuw Bleyendael worden uw gasten ontvangen door de Familie Kuijer in boerenklederdracht en op een amusante wijze meegenomen in de boerderij van vroeger tot nu.
Peter Kuijer spreekt uw groep humoristisch toe vanaf een heuse preekstoel in de ontvangstruimte en geeft uitleg over prachtige oude werktuigen in de expositieschuur en heeft een scala aan leuke groepsarrangementen.

Het moderne levende boerenbedrijf draait hier ook volop waardoor dit bezoek een dynamische beleving is met respect voor het verleden. Op het melkveebedrijf zorgen zo'n 120 stuks vee ervoor dat de boer en boerin lekker bezig blijven! Koeien melken, alle dieren voeren, de kalfjes drinken geven; het hoort allemaal tot de dagelijkse bezigheden.

De Boerenbar is een bar geschikt voor een gezellige borrel, maar ook om een lekker hapje te eten. In de “Boerenbar” is het mogelijk een “Boerenbarbecue” en een “Schweinehackebuffet” te houden. Onze ‘Boerenbar”’ beschikt over een karaoke- installatie waarmee u uw zangtalenten kunt laten horen!
Het is ook mogelijk om uw arrangement af te sluiten in onze gezellige “Boerenbar”.
Er is ook een leuke plattelandswinkel met streekproducten en "koe"dootjes.


.

Workshops
Koe-knuffelen
Landgoed Bleyendael is een gecertificeerd ?koe-knuffelbedrijf?

. De koeknuffelsessies vinden plaats bij de jonge Blaarkopjes op het Landgoed. U leert met deze ?jonge meiden? communiceren op een geheel onverwachte manier. Een volledige uitleg over het reilen en zeilen op de boerderij hoort hier uiteraard ook bij. Landgoed Bleyendael (Blijham) verzorgt al uw arrangementen voor dagtochten en bedrijfsuitjes. . Tevens kan bij deze arrangement een koud/warm buffet of een BBQ worden verzorgd. Ons motto luidt: Uw wens is onze uitdaging!
http://www.agrarischcultuurgoed.nl/evenementen-artikel-45.htm
(zie ook www.koeknuffelen .nl)


Groen moet het doen
U gaat voor uw werkstuk materialen zoeken, die vrij te vinden zijn op en rondom het Landgoed Bleyendael. Tijdens de workshop leert u de verschillende materialen verwerken en een geheel eigen kunstwerk te fabriceren. Speciale thema’s zijn: voorjaar, najaar, Kerst en Pasen.
Hoera voor chocola
U krijgt tijdens deze workshop uitleg over het ontstaan van chocolade, de oorsprong van cacao en de verwerking in vele producten. Vervolgens wordt er gedemonstreerd hoe de bonbons vervaardigd worden, bijvoorbeeld gevuld met heerlijke slagroom die een uurtje ervoor in het uier van de koe zat. Uiteraard hoort hierbij een proeverij en verkoop.


Les zonder stress
Een dagje heerlijk ontspannen op de boerderij…!
Heerlijk liggend op de massagetafels tussen de Groninger Blaarkoppen ervaart u de ontspanning van een (h)eerlijke voetreflexmassage. Gade geslagen door herkauwende dames…!
Aansluitend maken we met onze lekker uitgeruste voetjes een wandeling door het natuurgebied “De Gaast”. (Zie ook workshop: mee met boswachter Be.)


Mee met boswachter Be
Onder leiding van een ervaren boswachter gaan we de natuurgebieden rondom het Landgoed verkennen. We vetrekken lekker op tijd, zodat we de vossen en de reeën in de mist kunnen ontwaren. Afsluiten met boontjessoep, roggebrood en kaantjessmeer. En het verhaal is compleet.


Openingstijden:
Alleen arrangementen (zie website)
 www.consumentenboerderij.nl
We hebben een groot aantal arrangementen voor U samengesteld voor familiedagen, bedrijfsuitjes en dagtochten. 
Door onze ruime ervaring met verschillende soorten groepen, bieden wij U de mogelijkheid om uw arrangement op maat samen te stellen.


Consumentenboerderij Nieuw Bleyendael
Oosteinde 42
 9697 XH   Blijham
0597-562252
Fax  0597-563452
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken."> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.consumentenboerderij.nl
http://www.landgoedbleyendael.nl/
www.arrangementenboerderij.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module