Boschstraat 22
4811 GH Breda

.
Stedelijk Museum Breda is het museum voor erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en voor actuele beeldcultuur. Het museum komt voort uit Breda’s Museum en MOTI, Museum of the Image.
.
Stedelijk Museum Breda is gevestigd in het Oudemannenhuis, ook bekend als De Beyerd. Een van de oudste gebouwen van Breda fungeerde eeuwenlang als gasthuis voor oude mannen, daklozen, zieken en passanten. Het pand staat symbool voor het ontstaan van de stad en de groei tot vitale verbindingsstad.
.

.
De geschiedenis van Stedelijk Museum Breda gaat terug tot 1903, toen het eerste gemeentelijke museum werd opgericht. Sinds die tijd is een rijke en gevarieerde collectie opgebouwd, gericht op ontwikkelingen in en om de stad. Daarbij hebben zich deelcollecties gevormd over thema´s als religie, het leger en de industrie. Het museum heeft ook een omvangrijke beeldende kunstcollectie en verzamelingen van grafische vormgeving en digitale beeldcultuur.
.


.


.

Het nieuwe café Lanzas bevindt zich in het monumentale gebouw van Stedelijk Museum Breda. Het café is genoemd naar De overgave van Breda van de Spaanse schilder Diego Velázquez.
Het stijlvolle interieur werd ontworpen door het gerenommeerde bureau Claessens Erdmann.
.


.
Lanzas is een bijzondere plek om met elkaar af te spreken of even op adem te komen tijdens een bezoek aan Breda. Op de leestafel vind je een ruime keuze aan tijdschriften over kunst, cultuur en geschiedenis. Je kunt er ook rustig werken, de wifi is natuurlijk gratis.
.
Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Boschstraat 22
4811 GH Breda

.
076 529 9900
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.stedelijkmuseumbreda.nl
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module