Langs de wal 5-7
3961 AB  Wijk bij Duurstede

.
Van theater tot muziek, van kunst tot kinderspelen en van markten tot evenementen; er valt in en rond Kasteel Duurstede veel te beleven. Ook is het kasteel tijdens het seizoen (27 maart tot 1 november) regelmatig te bezichtigen voor publiek.
.

DE KunstStad verzorgt maandelijks wisselende exposities van kunstenaars. De schilderijen en fototentoonstellingen zijn elke zondagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur te bekijken.
.
CULTUUR OP ZONDAG
Stichting Kasteel Cultureel organiseert en faciliteert op verschillende zondagen in het jaar culturele activiteiten in en rond het kasteel. Denk daarbij aan markten, muziekoptredens, theater en kinderactiviteiten.

DAGHORECA
KASTEEL OPEN VOOR PUBLIEK


In het seizoen (van 1 april tot 1 november)  kun je van dinsdag tot en met zondag terecht op het kasteeleiland.
Lekker genieten van een geurende kop koffie of een goed glas wijn op de binnenplaats van Kasteel Duurstede, mits er op dat moment geen evenementen of andere bijeenkomsten plaatsvinden.
.

.


 .
NAAR BOVEN

.


HISTORIE
In de dertiende eeuw begint men in Nederland te bouwen met baksteen. Iedere landheer met enige importantie - zo ook Zweder van Abcoude uit het geslacht Van Zuylen (vandaar de drie zuilen in het stadswapen van Wijk bij Duurstede) - wil dan een ‘stenen huis’. In 1270 laat Zweder op de plek waar het oude plaatsje Dorestad gelegen was het eerste bakstenen bouwsel optrekken.
Na 1470 was het kasteel vele jaren het centrum van macht, praal en pracht, van grootse feesten en bevordering van kunst en cultuur.

foto: www.kasteleninutrecht.eu/
 In 1883 en 1948 vonden restauraties aan de Bourgondische toren plaats. In 1986 kwam de oude vierkante Donjon aan de beurt. Eind 2013 werd een nieuwe, grondige restauratie afgerond.
.

Bezoekadres
Kasteel Duurstede
Langs de wal 5-7
3961 AB  Wijk bij Duurstede

.
Postadres
Postbus 288
6710 BG  Ede
Contact
T 088 - 000 15 10
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.kasteelduurstede.nl
 
NAAR BOVEN