Alleen VIRTUEEL
Indisch Museum

Het INDISCH MUSEUM (IM) is een digitaal museum, waarin Indische kunst en cultuur centraal staan. Met ons digitaal Indisch Museum willen wij kunstenaars, architecten, cultuurhistorici en conservatoren, die hoe dan ook binding hebben (gehad) met Nederlands-Indië, een platform bieden om hun objecten/kunstwerken te laten zien en hierover te vertellen.
.

Er zijn in Nederland vele musea die over de cultuur en het culturele erfgoed van de voormalige Nederlandse kolonie vertellen. De drie volkenkundige musea in Nederland zijn inmiddels opgegaan in het Nationaal Museum van Wereldculturen. Het voormalige  museum Nusantara heeft een deel van haar collectie geschonken aan dit Nationaal Museum.
.

Tropenmuseum, Rijksmuseum Volkenkunde uit Leiden en Afrika Museum uit Berg en Dal gaan verder als het Nationaal Museum van Wereldculturen.
.
U bent ook welkom om onze overige Indisch georiënteerde pagina's te bezoeken:
IHC Sophiahof  (Den Haag)
Museum Bronbeek (Arnhem)
Indisch HuiskamerMuseum (Breda)
Moluks Centrum (Utrecht nu gesloten)
.

<

 Museum Bronbeek en het Indisch Herinneringscentrum te Arnhem vertellen de geschiedenis van Nederlands Indië en in het bijzonder de geschiedenis van het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL). Wij vinden het van groot belang om die geschiedenis te koesteren en te blijven vertellen.

https://indischmuseum.wordpress.com/
Voor contact kunt u bellen met één van de initiatiefnemers of het contactformulier invullen op de site zelf.
 

Indisch Museum

Fenny Vlietstra
Amsterdam
Tel: 06 3093 9398

Doric Steevensz
Amsterdam
Tel: 020 6153473

Bezoek ook Moluks Historisch Museum (ook een virtueel museum) op iMusea.nl
 

NAAR BOVEN