Koningsplein 1
1000 Brussel

.
Het Musée Magritte Museum is 's werelds belangrijkste centrum voor de studie van de kunstenaar. Voor de internetgebruikers werd, dankzij een samenwerking met INEO media system, een online onderzoekscentrum ontwikkeld, waar de archieven over het leven en werk van de schilder geraadpleegd kunnen worden.
.

Sinds 2 juni 2009 kunnen bezoekers kennismaken met het Musée Magritte Museum dat zich uitstrekt over 2.500 m². Het gebouw van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, gelegen aan het Koningsplein, in hartje Brussel, werd gerenoveerd dankzij het competentiemecenaat van de Franse en Belgische filialen van GDF SUEZ en met de steun van de Stichting Magritte. 
Het Museum stelt werk tentoon van de surrealistische kunstenaar uit de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België.
.

De multidisciplinaire collectie is de grootste ter wereld en omvat ruim 200 werken, waaronder olieverfschilderijen op doek, gouaches, tekeningen, beelden en beschilderde voorwerpen, maar ook reclameaffiches, partituren, oude foto's en films gemaakt door Magritte zelf.
Het Musée Magritte Museum wordt in zijn domein 's werelds belangrijkste centrum voor de studie van de kunstenaar.


.

.

cafe/restaurant

Openingstijden di, do, vrij, za, zo van 10:00 tot 17:00
woe van 10:00 tot 20:00
Gesloten op 1 en 2 januari, 1 mei, 1 en 11 november en 25 december.


Musée Magritte Museum
Koningsplein 1
1000 Brussel

 tel : +32 2 5083211
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Reserveren tel : 02-508.33.33
http://www.musee-magritte-museum.be

 
NAAR BOVEN