Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam

.

Het Van Gogh Museum beheert de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld: ruim 200 schilderijen, ongeveer 500 tekeningen en meer dan 700 brieven, evenals zijn verzameling Japanse prenten.
.
Transparant gebouw
Met een nieuw entreegebouw aan het Museumplein gaat een langgekoesterde wens van het Van Gogh Museum in vervulling. De tentoonstellingsvleugel is oorspronkelijk ontworpen door Kisho Kurokawa en in 1999 in gebruik genomen.

.Het spectaculaire ontwerp bestaat uit een transparant gebouw met technisch hoogstaande glasconstructies.
Vanaf de tweede week in september 2015 betreden bezoekers het museum via een spectaculaire glazen entree aan het Museumplein.
Het museum blijft gedurende de hele bouwperiode open voor publiek.
.


The Van Gogh Museum first opened its doors in 1973. The building, designed by Dutch architect Gerrit Rietveld, houses the world's largest collection of works by Vincent van Gogh: some 200 paintings, 500 drawings and 700 letters, as well as the artist's own collection of Japanese prints.
.


In addition to work by Van Gogh, the museum has a rich and varied collection of other 19th-century art. The artists represented include Impressionists, Post-Impressionists and others
.

.Elke Vrijdagavond
Op vrijdagavond is het Van Gogh Museum tot 22 uur geopend en is er altijd iets bijzonders te beleven.

Vaste presentatie
In de nieuwe inrichting stap je direct in Van Goghs wereld. Je ziet natuurlijk zijn meesterwerken, maar ook tekeningen en brieven. Je ontdekt de ideeën en ambities achter zijn kunst.
.


Van Gogh ervoer het leven en de wereld op een intense manier en wilde met zijn kunst de grote thema’s van het bestaan - zoals angst, lijden, liefde en hoop - verbeelden. Je volgt de onafgebroken zoektocht van een kunstenaar die zichzelf voortdurend probeerde te verbeteren.

Cursus Tentoonstellen
Hoe maak je een tentoonstelling? Wat doet een curator?

Wil jij ook de wereld van kunstexposities ervaren? Schrijf je dan in voor de cursus De kunst van het tentoonstellen.
De kosten voor deelname aan de cursus zijn € 1.500 per persoon.

dagelijks van 10-18 u, vrijdags tot 22 u;
kassa en restaurant 10-17.30 u,
winkel 10-17.45 u,
bibliotheek Museumplein 4:
ma t/m vr 10-12.30 en 13.30-17 u;
1 jan gesloten
.
Museumplein 6
1071 DJ Amsterdam

bel: 0205705252
http://www.vangoghmuseum.nl >
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module