Stationstraat 20 - 22
6369 VJ Simpelveld
Limburg, Nederland

.
De Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) is een stichting die de stoomtreindienst exploiteert op de spoorlijn tussen Kerkrade en Schin op Geul, een toeristische spoorweg.
De vrijwilligers van de Miljoenenlijn zetten zich al meer dan 25 jaar in om de Miljoenenlijn, de prachtige spoorlijn dwars door het Heuvelland, te onderhouden en te exploiteren. Geniet van het 22 kilometer lange spoormuseum en van alle parels die Zuid-Limburg te bieden heeft.
.

De naam 'Miljoenenlijntje' is ontleend aan de hoge aanlegkosten van dit spoorlijntje tussen Schin op Geul en Kerkrade. Eén miljoen gulden (ongeveer €455.000) per kilometer. In vergelijking met de miljarden euro's kostende Betuwespoorlijn en de hogesnelheidsspoorlijn naar Parijs een schijntje, maar begin negentiende eeuw was het een astronomisch bedrag.
 
.


 


 
 .
NAAR BOVEN

.
.

Stations Miljoenenlijntje
Schin op Geul / Wijlre-Gulpen / Eys / Simpelveld / Spekholzerheide / Kerkrade centrum en Simpelveld / Bocholtz / Vetschau.
Instappen kan op alle stations (zonder reservering).
.


.
In de winter rijdt de trein alleen op zondag, in de rest van het jaar op zondag en woensdag. In plaats van de stoomtrein wordt er voor de dienstregeling ook vaak gebruik gemaakt van een zogenaamde 'Schienenwagen'. Een leuk klein rood treintje waarbij je tijdens de rit over de schouder van de machinist kan meekijken.
.

Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij
Stationstraat 20 - 22
6369 VJ Simpelveld
Limburg, Nederland

.
Telefoon: +31 (0)45 544 00 18
(bereikbaar op di en do 09.00 - 13.00 uur
en op rijdagen 09.00 - 18.00 uur)
.
E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.zlsm.nl
 
 
NAAR BOVEN