Boslaan 3
 Ter Apel
 Nederland

.
Dit is een uitnodiging. Een invitatie om kennis te maken met een uniek historisch bouwwerk met een passende culturele bestemming, fraai gesitueerd in een enclave omringd door loofbossen.
Hoor de stilte in Klooster Ter Apel. Museum, Galerie, Concertpodium, Vergader- en Congrescentrum, Huwelijkslocatie.
.
Klooster Ter Apel is een uit de 15e eeuw daterend voormalig klooster in het zuidoosten van de provincie Groningen bij het dorp Ter Apel. In het conventgebouw zijn onder meer een Museum voor Klooster- en Kerkgeschiedenis & Religieuze Kunst en twee galerieën voor hedendaagse kunst gevestigd.
.

.
Veel bezoekers denken dat ze een nog altijd functionerend klooster binnen zijn gestapt. Een klooster met echte bewoners. Het gebeurt zeker een of twee keer per dag dat een bezoeker vraagt waar de monniken of waar de Kruisheren zijn. De Kruisheren? Die zijn al lang weg, antwoorden we dan en we vertellen dat het om een museum gaat.
.


.


.Kloosterreceptie en -winkel
Op zoek naar een origineel cadeau of souvenir? In de Kloosterwinkel vindt u een ruim assortiment van producten die betrekking hebben op religie, spiritualiteit, Middeleeuwen, het kloosterleven in het algemeen en dat van Klooster Ter Apel in het bijzonder, Westerwolde, kruidentuinen en de flora en fauna rondom het klooster.
.
Voor onder meer een kloostermok koffie, een kopje thee, kloosterkoeken en -cake en diverse dranken - waaronder onze eigen Kruisheren Klooster Ter Apel Bieren - bent u van harte welkom in Kloostercafé 'De Refter'.
.
reguliere openingstijden
dinsdag t/m zaterdag
10.00 - 17.00 uur
zon- en feestdagen
13.00 - 17.00 uur

maandag, Carnavalszaterdag,
Koningsdag, Eerste Kerstdag,
Oud- en Nieuwjaarsdag
gesloten
.
KLOOSTER TER APEL
Boslaan 3
 Ter Apel
 Nederland

.
Tel: +31 [0]599 581370
Website: http://www.kloosterterapel.nl
mobile: http://m.kloosterterapel.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module