Koartwâld 6
9231 HZ Surhuisterveen

.
Nôtmûne Koartwâld is een achtkante stellingmolen die gebouwd is in 1864. Een jaar eerder is de voorganger, een standaardmolen afgebrand. De naam: Nôtmûne Koartwâld staat voor Korenmolen Kortwoude.
 De molen werd gebruikt als roggemolen, en wordt nu nog steeds gebruikt om tarwe te malen. De molen is elke zaterdagmorgen van 9.00 tot 12.00 geopend en wordt bediend door vrijwilligers.
.

.
De wieken van de molen zijn in tegenstelling tot de meeste molens in nederland niet bespannen met zeilen maar zijn bekleed met houten kleppen. Dit wieksysteem wordt zelfzwichting genoemd. Wanneer de wind toeneemt en de molen sneller begint te draaien openen de kleppen door de winddruk en snelheid van de wieken. Dit wieksysteem is voor Friesland vrij zeldzaam. De molen is rond 1900 voorzien van dit systeem.
.

.
In onze winkel verkopen wij diverse meelproducten, hier onder staat een overzicht van alle meelproducten. Ook staat er bij sommige producten extra informatie. Sommige producten zijn slechts beperkt op voorrad, daarom raden wij aan om van te voren even te bellen of te mailen. Zo kunnen we teleurstelling voorkomen.
.

.


.

.
Openingstijden
Zaterdag: 9.00 – 12.00 uur
Andere dagen op afspraak
.
Stichting De Feanster Moune
Koartwâld 6
9231 HZ Surhuisterveen

.
Tel: 06 55831216
E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.feanstermoune.nl/de-molen/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module