Zonnebrink 4
7101 NC Winterswijk

.
Museum Villa Mondriaan vertelt het verhaal van de jonge Piet Mondriaan, die van zijn achtste tot zijn twintigste op de Zonnebrink 4 in Winterswijk woonde. Mondriaan leerde hier voor het eerst tekenen en schilderen en legde de basis voor zijn latere abstracte werk.
.
Villa Mondriaan toont de ontwikkeling van de jonge Mondriaan in de context van zijn tijd. In het museum aan de hand van Mondriaans vroege werken en de werken van zijn leermeesters en tijdgenoten, maar ook buiten het museum is het dorp en het landschap van de vroege Mondriaan terug te zien.
Daarnaast kijkt Villa Mondriaan ook vooruit. Ieder half jaar gaat Mondriaan in dialoog met nieuwe jonge talenten en vernieuwers. We tonen design, mode, film en beeldende kunst.
Wie geeft er vandaag nog antwoord op de vragen die Mondriaan stelde?
.

.

Voor kinderen is een gratis speurtocht verkrijgbaar. Beleef de tentoonstelling in uw eigen tempo op uw manier met de gratis audiotour!
Sluit uw museumbezoek af in ons gezellige museumcafé met een kop koffie en een Mondriaangebakje, de eerste kop koffie of thee is ook inbegrepen bij uw entree.
.
Naast de wisselende tentoonstellingen biedt het museum een afwisselende randprogrammering met speciale activiteiten aan. Ook zijn er diverse wandelingen en rondleidingen te boeken door zowel het museum als de omgeving.
Voor de agenda en meer informatie: www.villamondriaan.nl

.


.


.

.
 In ons museumcafé kunt u nog even lekker rustig zitten met een kop koffie en heerlijk gebak. Het café is geopend van 11.00 tot 16.00 uur van dinsdag tot en met zondag.
.
Voor groepen zijn er daarnaast diverse mogelijkheden te bespreken, zoals een lunch of borrel. Ook ons terrasje en de mooie achtertuin zijn beschikbaar voor feesten en partijen. Voor meer informatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
.
openingstijden
6 maart 2018 t/m 5 nov 2018
di t/m zo 11-17 uur
6 nov 2018 t/m 3 maart 2019
vr t/m zo 11-17 uur
.
Villa Mondriaan
Zonnebrink 4
7101 NC Winterswijk

.
tel 0543- 515400
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://villamondriaan.nl/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module