Eimersweg 4
7137 HG Lievelde

.
Stap in het rijke boeren verleden
Een kijkje in onze brouwerij is de moeite waard!
 De naam Erve Kots is afgeleid van de laatste bewoner van de boerderij, de heer J.H. Kots, die ongetrouwd was en overleed in 1934. Al in 1936 kreeg Erve Kots een officiële erkenning als oudheidkundig museum.
Erve Kots ligt verscholen in het prachtige Achterhoekse coulissenlandschap. Al drie generaties is Erve Kots in bezit van de familie Weenink. Initiatiefnemer Bernard Weenink richtte in de jaren dertig Openluchtmuseum Erve Kots op.
.

.
Van boerderij tot museum
In het Openluchtmuseum ziet u hoe de Achterhoekse boer met zijn gezin, zijn personeel en zijn dieren vroeger woonde en werkte. In een decor van historische boerderijen, een rosoliemolen, een houtzagerij en een grote collectie oude gebruiksvoorwerpen ziet en voelt u lang vervlogen tijden opnieuw tot leven komen. Boeren werken met hun dieren, boerinnen spinnen garen en weven stoffen en ook de klompenmaker toont zijn kunsten. Gaat u mee terug in de tijd ?
.

.
Van boerderij tot museum
Erve Kots ligt verscholen in het prachtige Achterhoekse coulissenlandschap.
Al drie generaties is Erve Kots in bezit van de familie Weenink. Initiatiefnemer Bernard Weenink richtte in de jaren dertig Openluchtmuseum Erve Kots op. Hiervoor bouwde hij de oude boerderij 'het Erve Kots' - verkregen uit een familie-erfenis - uit tot een museumboerderij.
.

.


.

.
Museumwinkel
In de museumwinkel vindt u allerlei streekproducten, waaronder het bij de herberg gebrouwen bier.
In onze brouwerij, het 'Brouwhoes' genaamd brouwen wij op geheel ambachtelijke manier onze eigen bieren. Daar brouwen wij o.a. een speciaal pilsener Frederik Hendrik genoemd naar Prins Frederik Hendrik die op de plek waar nu Erve Kots staat, zijn hoofdkwartier had ingericht tijdens de jarenlange belegering van de Vestingstad Grol.
https://www.biernet.nl/
.
Openingstijden
Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Tussen 1 november en Pasen op maandag gesloten.

Openluchtmuseum Erve Kots
Eimersweg 4
7137 HG Lievelde

.
Tel 0544- 37 16 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.museumervekots.nl/
 
NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module