Eerste Leliedwarsstraat 16
 1015 TA Amsterdam

.
Het Theo Thijssen Museum is gewijd aan de Amsterdamse schrijver, onderwijzer, vakbondsman en sociaal-democratisch politicus Theo Thijssen (1879-1943). Hij is vooral bekend als auteur van de roman Kees de jongen.
.

.
Het is gevestigd op de begane grond van de Eerste Leliedwarsstraat nummer 16, het geboortehuis van The Thijssen. Tussen begin 1991 en begin 1995 werd het pand gesloopt en vervolgens in oorspronkelijke vorm herbouwd. De ruimte op de begane grond werd casco in huur gegeven aan de jonge Stichting Theo Thijssen.
.

foto: standbeeld op de Lindengracht (hoek Brouwersgracht)
.
Ook dit jaar organiseert het Theo Thijssen Museum weer rondleidingen door het Amsterdam van Theo Thijssen. De meeste wandelingen gaan door de Jordaan, met verschillende thema's.  De Jordaan was niet alleen het decor van zijn jeugd, maar ook van een aantal van zijn boeken: Kees de jongen, Jongensdagen, Het taaie ongerief en In de ochtend van het leven. Eén wandeling voert door het Amsterdam-Oost van Theo Thijssen, waarover we in 2016 een tentoonstelling hadden.
.


 .

.
Het museum omvat een kleine gespecialiseerde boekwinkel, waarin niet alleen publicaties van en over Thijssen worden verkocht, maar ook boeken over en afbeeldingen van de Amsterdamse Jordaan. In de winkel zijn ook ansichtkaarten te koop en mooie linnen tassen met een afbeelding van Theo Thijssen erop gedrukt.
.
Openingstijden
Do. t/m zo. 12-17 uur
Voor groepen ook op afspraak 020-420 7119, of stuur een mail.
.
Toegang - graag contant betalen (geen pin)
Volwassenen €3
Kinderen €2
Wandelingen €7,50
.
Theo Thijssen Museum
 Eerste Leliedwarsstraat 16
 1015 TA Amsterdam

.
Tel. 020-420 71 19
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://www.theothijssenmuseum.nl
 

NAAR BOVEN