Literatuur Museum
Prins Willem-Alexanderhof 5
 2595 BE Den Haag

.
Een grootscheepse verbouwing leverde ruim 500 vierkante meter extra tentoonstellingsoppervlak op en een transparant gebouw waarin de bezoeker kan dwalen door de wereld van literatuur.
.
Lucebert-wandschildering
In de foyer van het Literatuurmuseum bevindt zich een 43-meter lange wandschildering 'Namiddag van een faun', door dichter en beeldend kunstenaar Lucebert.
.

.
Het Pantheon
In de vaste expositie 'Het Pantheon. 100 schrijvers - 1000 jaar literatuur' presenteert het museum de Nederlandse en Vlaamse literatuur vanaf de middeleeuwen tot heden. Naast schrijvers als Anna Bijns, P.C. Hooft en Gerard Reve zijn ook Hugo de Groot, Vincent van Gogh en Anne Frank opgenomen.

In de Nationale Schrijversgalerij ontmoet de bezoeker vijfhonderd geschilderde en gebeeldhouwde portretten van schijvers: bejubeld, verguisd of vergeten.


.
Van Kader Abdolah tot Joost Zwagerman, van Louis Couperus tot Judith Herzberg en van de Schoolmeester tot Toon Tellegen; sta oog in oog met schrijvers van toen en nu. Bejubeld, verguisd of vergeten. Alfabetisch op schrijversnaam zijn meer dan 500 portretten te zien.
.

De Nationale Bibliotheek van Nederland is er voor iedereen die toegang wil hebben tot boeken, kranten, tijdschriften, elektronische publicaties, cd-roms en websites. De KB weet alles te vinden, ook informatie buiten de eigen collectie.


. De KB is daarnaast een kenniscentrum voor wetenschappelijke informatievoorziening en een spil in de landelijke en internationale samenwerking.
Al meer dan 50.000 mensen bezochten De Verdieping van Nederland, de succesvolle topstukkententoonstelling van de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief. De tentoonstelling is zeven dagen per week gratis toegankelijk!
.

Multatuli op uw iPad?
Lees nu uw klassiekers digitaal: download gratis de eBooks eregalerij voor de iPad of ga naar www.ebooks-eregalerij.nl.

Museum openingstijden
Di t/m vr  10-17 uur
Weekend en feestdagen 12-17 uur
Ma  gesloten
Het Letterkundig Museum is gesloten op nieuwjaarsdag, eerste paasdag, Koninginnedag, Bevrijdingsdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag.


Bezoekadres
Prins Willem-Alexanderhof 5
 2595 BE Den Haag
tel: 070-3339666

Postadres:
Postbus 90515
2509 BE Den Haag
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://literatuurmuseum.nl/
  ;

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module