Korte Vijverberg 8
 2513 AB Den Haag

.
Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De Anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het Puttertje van Fabritius en De Stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

. Alle kunstwerken uit de collectie van het Mauritshuis zijn vanaf nu ook online te bewonderen. Een groot deel van de collectie is al voorzien van afbeeldingen in hoge resolutie, waardoor tot in de kleinste details kan worden ingezoomd.

De Anatomische les

Galerij Prins Willem V weer open voor publiek!
Museum de Gevangenpoort en Galerij Prins Willem V stellen hun deuren gezamenlijk open voor het publiek.


. De historische gebouwen aan de Hofvijver zijn gerestaureerd en heringericht. Bezoekers maken kennis met een eeuwenoud complex dat het verhaal vertelt van de rechterlijke en vorstelijke macht in Nederland van de 13de tot de 19de eeuw. De Gevangenpoort toont in zijn gebouw en collectie hoe gevangenen in ons land werden opgesloten, berecht en gestraft. In de Galerij Prins Willem V staan bezoekers oog in oog met een vorstelijke verzameling uit de 18de eeuw.De Brasserie, met haar verrassende gerechten, gecombineerd met authentiek gastheerschap maakt uw bezoek aan het museum compleet.
Brasserie Mauritshuis is met een eigen ingang ook openbaar toegankelijk . De Brasserie is zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 20:00 uur. Op donderdag is de Brasserie geopend tot 22:00 uur. Het is niet mogelijk om te reserveren. Neem voor meer informatie contact op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

ma t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zon- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur
Maandagen, 25 december en 1 januari gesloten.
Van 1 april tot 1 sept ook open op maandag.


 Korte Vijverberg 8
 2513 AB Den Haag
tel: 0703023456
E-mail via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.mauritshuis.nl/

 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module