Station Sneek Centraal
Doctor Boumaweg 17b
8601 GM Sneek

.
Het Modelspoor museum is gehuisvest in het stationsgebouw van Sneek. Het station is gebouwd in 1883 en is van het type “Derde Staatsaanleg type 2” in neorenaissance bouwstijl, gekenmerkt door de natuurstenen horizontale banden en ornamenten boven de ramen.
Stations van hetzelfde type werden ook gebouwd in Tiel, Gorinchem, Appingedam, Delfzijl en Workum.
.
In 2004 werd het gebouw geheel gerestaureerd en aan de buitenzijde zoveel mogelijk in originele toestand teruggebracht door NS Vastgoed. Architect Harmen Grunstra uit Bolsward ontwierp de binnenzijde met een zwevende tussenvloer om de bij de verbouwing tevoorschijn gekomen bijzondere dakconstructie zichtbaar te laten.
.

.
Modeltreinen waren in het begin slechts bedoeld als speelgoed. Ze waren van blik met een opwindmotor en reden pas later op elektriciteit. Het museum heeft een flinke collectie van die oude treinen.
In de loop der jaren werden de treinen steeds meer een exacte kopie van de werkelijkheid. Ze waren zo mooi dat ze een verzamelobject werden, leidend tot vele collecties. Het museum bezit een aantal van die verzamelingen, met verschillende thema’s, in verschillende schalen en tijdperken.
.


.


.
 .
NAAR BOVEN

.

.
Openingstijden
Dinsdag t/m Vrijdag: 13.00-17.00 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: 13.00-17.00 uur
Maandag: GESLOTEN
.
.
http://modelspoormuseum.nl/
.
Nat. Modelspoor Museum
Station Sneek Centraal
Doctor Boumaweg 17b
8601 GM Sneek

.
tel 0515-430021
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://modelspoormuseum.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module