Voorstraat 46
2225ER - Katwijk

.
Het Katwijks Museum ligt in het centrum van het oude vissersdorp en is gehuisvest in een ruim en recent uitgebreid complex. Een voormalige, monumentale rederswoning vormt hierbij de blikvanger.
.

.  Het museum combineert een bijzondere collectie schilderijen van buitenlandse en Nederlandse schilders die aangetrokken werden door de kunstenaarskolonie Katwijk, met een fraaie verzameling lokale en streekgebonden bezienswaardigheden.
 Het Katwijks Museum, dat in het vroegere zeedorp staat, besteedt vooral aandacht aan de schilderkunst die rond 1900 langs de kustlijn werd bedreven en aan de geschiedenis van de visserij.
.
. Naast de 'eigen' collectie kan het museum kunstwerken tonen die in het bezit zijn van andere musea, zoals het Rijksmuseum, Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam.
.


.

Kunst in Katwijk
Kunst in Katwijk: een cultureel programma om Katwijk als kunstenaarsdorp te blijven herinneren, de aantrekkingskracht van het dorp op hedendaagse kunstenaars te laten zien en het culturele aanbod in Katwijk uit te breiden. Kunst in Katwijk is een initiatief van de Gemeente Katwijk, het Katwijks Museum en Stichting Kunstvereeniging Katwijk.
.


Openingstijden:
10.00 - 17.00 uur 
(gesloten op zondag, maandag
en feestdagen)
.

Katwijks Museum

Voorstraat 46
2225ER - Katwijk

.
Tel. 071 4013047
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.katwijksmuseum.nl
 

NAAR BOVEN