Oude Schans 47-63
3752 AH  Bunschoten-Spakenburg

.
Op een prachtige plaats aan de oude haven en tegenover de eeuwenoude scheepswerf ligt Museum Spakenburg.
In het museum wordt het verhaal verteld van de gemeente Bunschoten. Eigenlijk gewoon een mini openlucht museum. Met een schuur over de visserij op het, toen nog, Ijsselmeer, een schooltje, diverse machines uit de visserij en het boerenleven.
.

.
Stap binnen in de historische oase van het rijke boerenleven, de visserij en oude ambachten en geniet van de prachtige collecties en een grande finale van de mooiste klederdracht.
In Bunschoten-Spakenburg heeft de tijd niet stilgestaan: zowel typische industriële bedrijvigheid als voetbal (blauw en rood) hebben een plek in het museum.
.


 


.

.
In het museum bevindt zich een sfeervol museumcafé waar bezoekers koffie/thee of fris met Spakenburgse lekkernijen kunnen gebruiken. Tevens kan het informatiepunt over de Grebbelinie gratis worden bezocht. Het museumcafé is ook toegankelijk zonder een bezoek te brengen aan het museum.
Bent u op zoek naar een origineel cadeautje? U vindt het in de museumwinkel. Naast boeken over de historie van Bunschoten-Spakenburg vindt u hier mooie ansichtkaarten, tasjes van Spakenburgse klederdrachtstoffen, oud-Hollandse snoepjes en andere plaatselijke producten.
.
Openingstijden:
Van april tot november:
Maandag 13:30u – 17:00u
Dinsdag t/m zaterdag 10:00u – 17:00u
Zondag gesloten
Van november tot april:
Woensdag t/m zaterdag 12:00u – 16:00u
.
Buiten de openingstijden zijn bezoeken door groepen mogelijk.
Het museum is toegankelijk voor rolstoelen
.
Museum Spakenburg
Oude Schans 47-63
3752 AH  Bunschoten-Spakenburg

.
T. 033-298 33 19
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://museumspakenburg.nl/
 

NAAR BOVEN
contentmap_plugin
contentmap_module