Foto: Petra van der Ree.
.
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

.
Nieuwe Instituut is het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur.
Nieuwe Instituut toont het werk van ontwerpers, brengt mensen met elkaar in contact, verzamelt, ontwikkelt en deelt kennis.

.
Gelegen in architectuurstad Rotterdam heeft Nieuwe Instituut verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé (met het mooiste terras van de stad), een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin.
De architectuurcollectie die het instituut beheert is te raadplegen in het vrij toegankelijke Research Centre.
.

Workwear (tot 10 sept 2023)
Nieuwe Instituut en modeonderzoeker Eldina Begic brengen een eerbetoon aan functionele kleren. Je ziet er tientallen vintage klassiekers, actuele hoogtepunten en futuristische experimenten uit de collecties van modeontwerpers als Massimo Osti en Nigel Cabourn, kunstenaars als Lucy Orta en William Morris, privéverzamelingen als Sammlung Hoffmann en het G-Star Archive en musea als het Rijksmuseum, het Van Abbemuseum en het Smithsonian.
.

Huis Sonneveld Foto: Johannes Schwartz
.
Huis Sonneveld
Het entreekaartje van Nieuwe Instituut geeft ook toegang tot Huis Sonneveld, de museumwoning uit 1933 die het toonbeeld is van Het Nieuwe Bouwen.
De woning is een gesammtkunstwerk, waarin gebouw, interieur en tuin in samenhang zijn vormgegeven. Het interieur, met unieke ontwerpen van Gispen, heeft een opvallend en onverwacht kleurenpallet.
.

.
.

 
NAAR BOVEN

.
.

OPENINGSTIJDEN
Nieuwe Instituut
Di - wo 10:00 – 17:00 uur
do 10:00 – 21:00 uur
vr – zo 10:00 – 17:00 uur
Huis Sonneveld
Di – zo 10:00 – 17:00 uur
.
Nieuwe Instituut bevindt zich in het centrum van Rotterdam, op circa 15 minuten lopen van station Rotterdam CS. Het museum maakt deel uit van het Museumpark en bevindt zich schuin tegenover Museum Boijmans Van Beuningen.
.

Museumpark 25
Postbus 237
3015 CB Rotterdam

.
tel: 0104401200
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.nieuweinstituut.nl/
 
NAAR BOVEN