Foto: Petra van der Ree.
.
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

.
Museum voor Architectuur, Design en Digitale cultuur

Het Nieuwe Instituut is het nationale museum voor architectuur, design en digitale cultuur.
Gelegen in architectuurstad Rotterdam heeft Het Nieuwe Instituut verschillende tentoonstellingsruimtes, een museumwinkel, een museumcafé (met het mooiste terras van de stad), een auditorium, educatieve ruimtes en een tuin.
De architectuurcollectie die het instituut beheert is te raadplegen in het vrij toegankelijke Research Centre.
.

Het Nieuwe Instituut houdt zich bezig met de grote ontwikkelingen in de maatschappij, zoals de energietransitie, de opkomst van kunstmatige intelligentie, mobiliteit of het gebruik van de publieke ruimte. Ontwerpers, waaronder architecten en digitale makers, kunnen aan die ontwikkelingen een belangrijke bijdrage leveren.
Het Nieuwe Instituut toont het werk van ontwerpers, brengt mensen met elkaar in contact, verzamelt, ontwikkelt en deelt kennis.
.

Foto: Johannes Schwartz
.
Huis Sonneveld
Het entreekaartje van Het Nieuwe Instituut geeft ook toegang tot Huis Sonneveld, de museumwoning uit 1933 die het toonbeeld is van Het Nieuwe Bouwen.
De woning is een gesammtkunstwerk, waarin gebouw, interieur en tuin in samenhang zijn vormgegeven. Het interieur, met unieke ontwerpen van Gispen, heeft een opvallend en onverwacht kleurenpallet.
.

.

 
NAAR BOVEN

.
.

OPENINGSTIJDEN
Het Nieuwe Instituut
Di - wo 10:00 – 17:00 uur
do 10:00 – 21:00 uur
vr – zo 10:00 – 17:00 uur
Huis Sonneveld
Di – zo 10:00 – 17:00 uur
.
Het Nieuwe Instituut bevindt zich in het centrum van Rotterdam, op circa 15 minuten lopen van station Rotterdam CS. Het museum maakt deel uit van het Museumpark en bevindt zich schuin tegenover Museum Boijmans Van Beuningen.
.

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
Postbus 237
3015 CB Rotterdam

.
tel: 0104401200
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.hetnieuweinstituut.nl/
 
NAAR BOVEN