Ceintuurbaan 104 -111
3051 KD Rotterdam

.
Kijk eerst even op hun website voor het juiste adres, dit zal niet Ceintuurbaan 104 meer zijn maar wellicht bij Correct zelf aan de overkant. red.2021
.
De verzameling fabrieksmatig geproduceerde radio's, televisies en computers is in volle glorie te bewonderen in het Rotterdams Radio Museum aan de Ceintuurbaan 104 en Ceintuurbaan 111, 1e etage, te Rotterdam, direct naast het NS-station Rotterdam Noord, tegenover de panden van Correct Business Electronics.
De stichting Rotterdams Radio Museum is in november 1998 opgericht door de oud-directeur van Correct, de heer H. de Jong. Samen met branchegenoot Peter Ivens (oud-directeur Modern en Grundig Nederland) vormt hij het bestuur van de Stichting Rotterdams Radio Museum.
.

. Ook zijn er een groot aantal vrijwilligers bijna dagelijks  bezig aan het onderhouden en presenteren van de collectie. Na een intensieve opknapbeurt van het historische pand, een voormalige opslagloods van de NS, is de verzameling van zo'n 2000 radio's televisies en aanverwante artikelen te bezichtigen.
.


.

.
RRM Radioshack
De radioshack van het Rotterdams Radio Museum is "On the Air".
Op zaterdag- en zondagmiddag is de amateurzender: PC7C/P van het RRM regelmatig actief op diverse kortegolf banden.
Onze operator maakt hierbij gebruik van apparatuur zoals: Heathkit, Kenwood en Yaesu.
PI4AA Uitzending 1 mei 2015
Verenigingszender VERON
.
vaste opstelling
TV & VIDEO MUSEUM
Op ruim 400 vierkante meter vindt u het enige Nederlandse Televisie en Video Museum met een prachtige presentatie van de televisie en video historie. Nostalgische producten zoals de eerste televisies, alle systemen videorecorders en de eerste consumenten- en professionele videocamera's staan overzichtelijk opgesteld. In dit deel van het museum worden ook doorlopend oude TV-uitzendingen getoond.
HI-FI MUSEUM
Op deze afdeling van het museum treft u een grote verscheidenheid aan van Hi-Fi stereo systemen en High-End appartuur van de absolute Audio top merken, plus een zeer uitgebreide verzameling AKAI en Sony tape-recorders.
COMPUTER MUSEUM
De door de jaren heen verzamelde collectie computers zijn op deze afdeling opgesteld. Om de (nog betrekkelijk korte periode van 35 jaar) geschiedenis van de Personal Computer in beeld te brengen vindt u in dit deel van het museum een interessante presentatie met werkende modellen van: Apple, Compaq, Commodore, IBM, Philips, Tulip etc. Tevens worden er doorlopend actieve computer-games en programma's getoond uit de eerste jaren van de personal computer.
MARITIEM MUSEUM
Voor liefhebbers van Maritieme Elektronica is in dit gedeelte van het museum een zeer breed scala aan, scheepvaart gerelateerde, elektronische apparatuur te bewonderen. Waaronder professionele radio zenders en ontvangers, marifoons, radarsystemen, reddings- en navigatieapparuur.


Openingstijden dinsdag t/m vrijdag
 13:00 tot 16:00 uur
zaterdag en zondag
 13:00 tot 17:00 uur
.
Postadres:
Stichting Rotterdams Radio Museum
Postbus 3566
3003 AN Rotterdam
.
 Bezoekersadres:
kijk eerst even op hun website voor het juiste adres, dit zal niet Ceintuurbaan 104 meer zijn maar wellicht bij Correct zelf aan de overkant. red.2021
.
Ceintuurbaan 104 -111
3051 KD Rotterdam

 telefonisch bereikbaar
maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur
telefoonnummer 010 461 8676
www.rotterdamsradiomuseum.nl/
 
NAAR BOVEN