Steentjeskerk
St. Antoniusstraat  5-7
5616 RT  Eindhoven

M.i.v. 9 januari 2012 is het museum gesloten
De Steentjeskerk is in beheer bij de gemeente Eindhoven en is beschikbaar voor culturele presentaties.
Beheer en presentatie van de collectie van ‘Kempenland’ worden verzorgd door het Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven en Eindhoven Museum.
.

Expositie Steentjeskerk: Marcus & Mo
De expositie is geopend op woensdagen, vrijdagen, zaterdagen en zondagen.
 4 november 2012 t/m 27 februari 2013

Marcus, een tienjarige uit 1312, en Mo, een jongere uit 2012, nemen je mee naar het Eindhoven uit hun tijd. Kruip in de huid van een middeleeuws kind en speel het spel van de levensloop. Met welk speelgoed speel je, hoe ziet je stad eruit en welke kleren draag je? En is dat heel anders dan de levensloop van een moderne jongere? Ontdek het zelf! In deze interactieve tentoonstelling kunnen gezinnen via een speurtocht op zoek naar alle antwoorden. Verkleden, middeleeuwse spelletjes, het proeven van snoep uit 1312, of het zetten van een moderne (nep)tattoo: diverse thema’s komen op een kindvriendelijke manier aan bod.
Activiteitenprogramma
 Bovendien is ieder weekend een optreden of activiteit geprogrammeerd: we laten in de 4 maanden van de tentoonstelling zien waar de jongeren in de middeleeuwen mee bezig waren en waar de jongeren van NU mee bezig zijn. In samenwerking met diverse Eindhovense instellingen, verenigingen en organisaties  (zoals Dynamo en het CKE) heeft Eindhoven Museum een gevarieerd programma kunnen samenstellen waarin moderne dans, muziek maken, sport, creatieve uitingen, etc. aan bod komen. Denk aan graffitydemonstraties, cke-uitvoeringen, breakdancevoorstellingen van Dynamo of een workshop zelf snoep maken. Bovendien is er iedere woensdagmiddag een kinderactiviteit en iedere vrijdag een gratis rondleiding om 14.00 uur. Bekijk het volledige programma.
PC site: http://www.eindhovenmuseum.nl/dagje-uit/uit-agenda.html

postadres
Stichting Museum Kempenland Eindhoven
Boutenslaan 161 b
5644 TV Eindhoven
T 040 252 22 81Steentjeskerk
St. Antoniusstraat  5-7
5616 RT  Eindhoven

Stichting Museum Kempenland Eindhoven
Boutenslaan 161 b
5644 TV Eindhoven
T 040 252 22 81
 

NAAR BOVEN