Tongelresestraat 27
5613 DA EINDHOVEN

.
EEN MUSEUM OM UREN IN DOOR TE BRENGEN
In het DAF Museum valt men van de ene verbazing in de andere. De vindingrijkheid die DAF voertuigen kenmerkt, vanaf 1928 tot heden, zal ook de niet- deskundige bezoeker boeien.
Op de benedenverdieping is een fraai dorpsplein ingericht, met winkeltjes uit de dertiger jaren, een gezellig café en niet te vergeten een replica van het kantoor van de van Doorne´s, alsmede een garage uit die tijd. Vanaf dat punt maakt men kennis met de veelzijdigheid van de DAF producten.
.

. Beneden staan de vrachtwagens opgesteld met extra aandacht voor de mijlpalen uit de DAF geschiedenis.
Uit de rijke collectie van het DAF Museum staan altijd zo´n 40 vrachtwagens tentoongesteld. Vanaf een van de eerste vrachtwagens uit 1949 tot en met de trucks van nu.
Centraal staan natuurlijk de trucks van toen: vrachtauto´s, bussen en speciale voertuigen zoals legertrucks, brandweerwagens, een betonmixer en een takelwagen. En voor de rallyliefhebber staat permanent een aantal van de roemruchte mastodonten tentoongesteld waarmee Jan de Rooy aan de rally Parijs-Dakar deelnam.

.

Op de gaanderij boven staat een uitzonderlijke collectie personenwagens te pronken, waaronder een aantal interessante prototypen die nooit in productie zijn gegaan Op de eerste verdieping van het DAF Museum is door conservator en bestuurslid van de Stichting Vrienden van het DAF Museum, Hans Staals een blijvend overzicht van de geschiedenis van DAF in beeld gebracht
De zaal is ingericht met tien monitoren. Op ieder scherm wordt de periode van een decennium in woord en beeld tot leven geroepen. 'We zijn inmiddels tot 1980 gekomen.


Van de eerste 50 jaren DAF hebben we de meest markante momenten uitgezocht. We verwachten begin volgend jaar gevorderd te zijn tot 2000.'

De Historiezaal is een aanwinst voor het DAF Museum. Wie op zijn gemak het verhaal van DAF aan zich voorbij wil laten gaan, kan moeiteloos een uurtje uittrekken om alle beelden op zich in te laten werken.

. Het Museum beschikt over een “Daffetaria”, een “Taveerne” en een “Dorpsplein”. Het “Oscar Wibaut Theater” is ingericht als filmzaal en voorzien van alle audio-visuele middelen. Naar wens kunnen deze middelen ter beschikking worden gesteld om uw presentatie te vervolmaken.

DAF 555 hoort hier gewoon thuis
DAF museum is koning te rijk met nieuwste aanwinst.
Even dreigt restaurateur Peter Schutte emotioneel te worden. Zijn ogen glanzen als hij aarzelend antwoord geeft op de vraag hoe het voelt dat de door hem in twaalf jaar gerestaureerde DAF 555 voortaan in het museum staat. “Het doet een beetje pijn. Ik had er héél graag nog een rally mee gereden. Maar je weet niet hoe hij dan terugkomt. Bovendien hoort hij hier gewoon thuis.”

Het DAF Museum is ondertussen de koning te rijk met de nieuwste aanwinst, die gisteren officieel in bruikleen werd gegeven door de familie van Doorne. Volgens Paul van Doorne, de 43-jarige zoon van Martien, is de collectie van het museum nu ‘compleet’. “Ik kan geen model bedenken dat nu nog ontbreekt.” Ook voor Van Doorne gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. “Vanaf mijn veertiende is dit mijn droomauto.”Na lang zoeken werd de bijzondere DAF – er zijn er slechts vijf van gemaakt – eind jaren tachtig aangetroffen bij verzamelaar Rob Lammers in Glanerburg.

.

.
 .
NAAR BOVEN

.
Het DAF Museum heeft een uitstekende cateraar voor drankjes en hapjes, tot diners en buffetten. De catering kan in overleg naar wens en budget worden ingevuld.
Uiteraard is elke bijeenkomst te combineren met een museumbezoek.
Voor meer informatie:
tel 040 - 24 44 364

geopend op woensdagen,
zaterdagen en zondagen van 10.00-17.00 u
Overige werkdagen open voor groepen op afspraak.
Groepen kunnen een eenvoudige
koffiemaaltijd tevoren bestellen.
.

DAF museum Eindhoven
Tongelresestraat 27,
5613 DA EINDHOVEN

.
tel: 040-2444364
040-2144520
Fax: 040-2144370
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.dafmuseum.nl/
 

NAAR BOVEN