Ostaderstraat 23
5721 WC  Asten (N.B.).

.
In de Kempen waant u zich in één groot natuurgebied dat niet ophoudt bij de grenspalen, maar doorloopt tot in buurland België.
Kronkelende wegen, meanderende riviertjes en mooie paden.
Begin 1980 werd de Peel aangewezen als een beschermd natuurmonument. Vandaag de dag is de Peel een streek waar afwisseling en variatie voorop staat.
.
Klok Museum
Een museum van luidklokken, carillons, bellen, torenuurwerken, klokkengieters,astronomische kunstuurwerken en nog veel meer.
De beiaardcollectie in het museum is van internationale betekenis. Bovendien beschikt het museum over de omvangrijkste bibliotheek en documentatie ter wereld op het gebied van klokken.
.

. Het begin
Het begin van de collectie werd in 1969 gevormd door de historische luidklokken en technische toebehoren die campanoloog dr. André Lehr (1929-2007) bij Eijsbouts had verzameld. André Lehr was op zijn vakgebied een zeer verdienstelijk wetenschappelijk onderzoeker met veel publicaties op zijn naam.
.

Peel Museum
De tweede museumcollectie omvat de natuur- en cultuurhistorie van De Peel, het gebied op de grens van Brabant en Limburg.
.


. De opbouw van de natuurhistorische collectie begon in 1973 met de oprichting van een natuurstudiecentrum door Jan Vriends (1901-1992), een bioloog met een grote passie voor de natuur.
.

.


 .
NAAR BOVEN

.Nieuwe permanente tentoonstelling
‘Asten klinkt in de Notre Dame’
Deze overzicht tentoonstelling is een uitbreiding van de museum collectie en gaat over de achtergrond en gieting van de Marie, de grote luidklok die in Asten gegoten is en sinds 2013 in de zuidtoren van de Notre Dame hangt


Toren expositie (doorlopend, iedere woensdag bij inschrijving)
Beklim de toren van Asten
.

. Iedere woensdag om 9.30 uur worden aangemelde deelnemers verwacht in het Museum aan de Ostaderstraat 23 te Asten. Na een korte wandeling naar de kerk kan de klimtocht starten.
Kosten (inclusief entree museum, koffie met vlaai, bezichtiging toren) bedragen voor volwassenen € 13,- en voor kinderen € 7,50

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 09:30 - 17:00
Zaterdag, zondag & maandag 13:00 - 17:00
Feestdagen 13:00 - 17:00
Gesloten
Nieuwjaarsdag, eerste kerstdag en de carnavalsdagen

Klok&Peel museum
Ostaderstraat 23
(aan de westzijde van het dorp).
5721 WC  Asten (N.B.).

.
Tel: 0493 691865
E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.museumasten.nl
 
NAAR BOVEN