Sonseweg 39
5681 BH Best

.
Museum Bevrijdende Vleugels is ontstaan uit een tijdelijke tentoonstelling, die ter gelegenheid van de 40 jarige herdenking van Operatie Market Garden door de heer Jan Driessen (1921 - 2010) in Veghel georganiseerd werd. Deze tentoonstelling was een dermate groot succes, dat besloten werd om zijn collectie onder te brengen in een museum onder zijn leiding.
.
In dit oorlogsmuseum staat de bevrijding van Zuid Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal.
Door middel van documenten, foto's, diapresentaties, etc. wordt aandacht besteed aan de achtergronden en oorzaken die leidden tot deze oorlog.
.

.
 .
NAAR BOVEN

.

De bezetting, de onderdrukking en de uiteindelijke bevrijding, met name in Nederland, worden uitvoerig belicht.
In een aantal hallen wordt, onder andere met behulp van diorama's, een indruk gegeven van verschillende belangrijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog.
.


.  Het museumpark ligt in het gebied, waarin op 17 september 1944 parachutisten van de Amerikaanse 101e Airborne Divisie landingen uitvoerden in het kader van de Operatie Market Garden. Deze landingen luidden de bevrijding van Zuid-Nederland in en er wordt hieraan dan ook speciale aandacht besteed.
Zo is er een typisch Brabantse omgeving nagebouwd, waarin authentieke voertuigen en uitrustingsstukken zijn geplaatst.
.
Twee audiovisuele presentaties geven informatie over "Operatie Market Garden" en over "De bevrijding van Nederland".
Het museumpark beschikt over een prachtig gelegen terrein van 16 hectare met daarop 15 gebouwen met een totale oppervlakte van 15000 vierkante meter.
Wilt U alles bekijken, dan moet U rekenen op een bezoektijd van minimaal 2 tot 3 uur.

Maak een ontdekkingstocht door het museum met een leuke speurtocht en ontdek wat het museum je te bieden heeft. Op woensdag en zaterdagmiddag kun je zelfs een proefvlucht maken in onze vliegsimulators, op pc en groot scherm.


. Zo kunt U een aantal volledig gerestaureerde voertuigen bezichtigen in het “Market Garden Paviljoen” en in de “Luchtafweer en Communicatie Hal”.

Openstelling
Dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur.
Op 25 en 31 december en op 1 januari is het museumpark gesloten.
.
    Bevrijdende Vleugels
Wings of Liberation
Sonseweg 39 
5681 BH Best
Nederland
Postbus 89, 5680 AB Best

.
Tel 0499-329722
www.wingsofliberation.nl
 
NAAR BOVEN