Oude Rijkswerf Willemsoord
Weststraat 1
Den Helder

.
Woeste zeeën, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.
.
 Het Reddingmuseum vertelt het verhaal over de geschiedenis van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te vinden wat met water en 'overleven' te maken heeft.
.

.
Een bezoek aan het Reddingmuseum is een complete beleving voor jong en oud! Een interessant, leerzaam en vooral interactief uitje voor het hele gezin.
Beleef de wilde zee op de vaarsimulator, verstuur een bericht in morse en bekijk de indrukwekkende collectie. Volg de gratis audiotour in het Reddingmuseum en kom nog meer te weten over het reddingwezen in Nederland.
.
Ook buiten het museum is veel te beleven. Combineer je bezoek met één van de dagelijkse rondvaarten van april tot oktober door de mooie binnenhaven van Den Helder of volg de audiotour buiten die je meeneemt in het verhaal over Willemsoord. Geniet van de uitgebreide collectie binnen, de indrukwekkende expositie Gezonken Reddingen en de nog varende vloot buiten.
.

.
Tijdens de dagelijkse rondvaarten mogen kinderen mee als schipper en mogen zij zelfs de boot eventjes besturen. Achteraf krijgen zij hun schippersdiploma mee! In de schoolvakanties hebben wij extra activiteiten in het museum. Kijk op onze website wanneer de activiteiten precies plaatsvinden en kom langs! De activiteiten zijn op vertoon van een entreekaartje gratis toegankelijk.

Houd onze socials in de gaten voor al het nieuws en leuke weetjes omtrent het Reddingmuseum.
.


.
.
 

 
NAAR BOVEN

.

Openingstijden:
Di t/m zondag 10.00 – 17.00 uur
Tijdens landelijke schoolvakanties zijn wij ook op maandag geopend.
Koningsdag, Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
Willemsoord 60
 G1781 AS  Den Helder

.
tel. 0223-618320
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.reddingmuseum.nl
 

NAAR BOVEN