Ligplaats Halve Maen
Havendijkje t/o 2
1131 EZ Volendam

.
Halve Maen naar Volendam
.
Het museumschip de Halve Maen is open voor bezichtiging en vormt een onderdeel van het Volendamse havengezicht, net als schepen van precies dezelfde afmeting die vanaf deze rede handelden van Archangel tot de Levant in 1610.
.
De Halve Maen, schip vol verhalen
Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook.
.

 In een persoonlijke rondleiding nemen zij je mee op een ontdekkingsreis aan boord van het museumschip. Van de kombuis naar het vooronder. Terwijl je het hout hoort kraken en de geur van kruit en teer je neus prikkelt, val je van de ene verbazing in de andere.
.

Zeilend naar Amerika
Er zijn schepen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. De Halve Maen is daar één van. Het VOC-schip dankt zijn bekendheid aan de ontdekkingsreis die de Engelse kapitein Henry Hudson er in 1609 mee ondernam naar de Oostkust van Noord-Amerika.
.Deze reis gaf de aanzet tot de stichting van de kolonie Nieuw-Nederland en de nederzetting Nieuw-Amsterdam, het huidige New York.  Er valt echter nog veel meer over de Halve Maen te vertellen. Het is zonder overdrijven een schip vol verhalen.

.


.

Uw bezoek
 Op uw entreebewijs staat de starttijd van uw bezoek aan de Halve Maen zelf. In vier etappes nemen gidsen je mee door het hele schip en vertellen ze u de verhalen over het zeemansleven in de Gouden Eeuw. Deze rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.
.


Vooraf reserveren noodzakelijk
 Omdat we uw bezoek tot een ware beleving willen maken, beperken we het aantal bezoekers tot maximaal 40 per uur. Daarom is reserveren noodzakelijk. Dat kan online.
.
Zeildagen
 De Halve Maen is een zeilwaardig jacht. Het zal dan ook met enige regelmaat op het water te vinden zijn. Op die dagen is het schip niet te bezoeken.
.

Openingstijden
zondagen van 12.45 uur tot 16.15 uur
Zomerseizoen
raadpleeg website voor meerdere dagen
.

Ligplaats Halve Maen
Havendijkje t/o 2
1131 EZ Volendam

.
tel: 0229 - 708 024
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
https://halvemaen.nl/

Sail2015 nog eens herbeleven?
Bezoek dan hier onze mobiele Sail2015 gids !
 

NAAR BOVEN