Herengracht 366-368
1001 AK Amsterdam

.
Bijbels Museum na 45 jaar permanent gesloten voor publiek.
.
Het museum heeft in maart 2020 besloten alleen verder te gaan met reizende tentoonstellingen en de eigen collectie over te dragen aan andere erfgoedinstellingen, waaronder Museum Catharijneconvent, het Rijksmuseum van Oudheden, het Joods Historisch Museum en het Nederlands Openluchtmuseum.
.
Op de benedenverdieping blijft de permanente expositie over kunstverzamelaars uit Amsterdam, onder wie de zeventiende-eeuwse rentenier Jacob Cromhout.
.


 .
NAAR BOVEN

.


Opvanghuis voor bijbels
 Oude bijbels? Lever ze in!
Het Bijbels Museum wordt een opvanghuis voor bijbels – tijdelijk, want reguliere bezoekers van het museum mogen op hun beurt een eerder ingeleverde bijbel ook weer meenemen. Het doel is om bijbels die ongebruikt bij mensen thuis staan een nieuw leven te geven.
Het Bijbels Museum roept daarom iedereen op om hun oude bijbels in te komen leveren in het museum. De toegang tot het Bijbels Museum is voor iedereen die een bijbel komt inleveren gratis! Iedereen die een bijbel inlevert wordt gevraagd een opmerking of herinnering in deze bijbel te schrijven. De bijbels worden gepresenteerd in de Bijbelzaal van het museum, in een speciale wisselkast-op-zaal.
Achter de Gevels
In de Cromhouthuizen is de tentoonstelling Achter de Gevels te zien.
In deze tentoonstelling geeft fotograaf Arjan Bronkhorst een kijkje achter de gevels van verschillende Amsterdamse grachtenhuizen.
Meer informatie over de tentoonstelling  vindt u op de website van de Cromhouthuizen: www.cromhouthuizen.nl

Bijbels Museum na 45 jaar permanent gesloten voor publiek.
.
.

Herengracht 366-368
 Postbus 3606
1001 AK Amsterdam

Tel: (020) 624 24 36
Fax: (020) 624 83 55
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.bijbelsmuseum.nl
 
NAAR BOVEN