SCHANSEND 1
1509 AW Zaanstad

.
Het 'nieuwe Zaans Museum' is heringericht en laat zowel de Zaankanter als de binnen- en buitenlandse toerist kennis maken met de rijke culturele, historische en industriële geschiedenis van de Zaanstreek.
.

Het Zaans Museum is een museum in Zaandam op de Zaanse Schans. Het is gevestigd in een eigentijds vormgegeven gebouw van 16.500 m³. Het gebouw is ontworpen door architect Cor van Hillo. Het Zaans Museum biedt- samen met het Verkadepaviljoen - een fascinerend inkijkje in de Zaanse geschiedenis.
.

.


 .
NAAR BOVEN

.

. Zaans Museum & Verkade Paviljoen

Verkade fabriek
In het lekkerste museum van Nederland valt altijd iets te beleven! Wist je bijvoorbeeld al dat je hier je kinderfeestje kunt vieren? Maar ook voor workshops, lezingen, vergaderingen, bedrijfsuitjes, arrangementen en interessante rondleidingen bent u hier aan het juiste adres.
.

Verkade Albums
In de schatkamer van hset Verkade Paviljoen worden de originele aquarellen van de Verkade plaatjes en de daarbij behorende albums tentoongesteld. Iedere drie maanden wordt deze presentatie gewisseld.
In 2014 worden in het Verkade Paviljoen de originele aquarellen van het Verkade Album 'Paddenstoelen' geëxposeerd.
.
Albert Heijn Museumwinkel

. In deze oude kruidenierswinkel kunt u de oorspronkelijke inrichting en inventaris van de winkel van Albert Heijn uit Oostzaan bezichtigen. Zo begon de grondlegger van het Ahold supermarktconcern toen hij in 1887 de kruidenierszaak van zijn ouders overnam.
.
Bakkerijmuseum

. De uit 1658 daterende 'In de Gecroonde Duyvekater' is een negentiende eeuws ingerichte bakkerswinkel met een prachtige gemarmerde vloer en een bakkerij met een authentieke oven. Het woonhuis is rijksmonument. De winkel en de bakkerij vormen een verrassend intiem bakkerijmuseum.
.
De Zaanse Schans
Het Zaans Museum & Verkade Paviljoen is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur
Infocentrum Zaanse Schans van 9.00-17.00 uur
25 december en 1 januari gesloten
.
Zaans Museum
Schansend 7
1509 AW Zaandam


.
Tel +31 (0)75 681 00 00
E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.zaansmuseum.nl/
www.zaanseschans.nl
 
NAAR BOVEN