Torenstraat 12
9891 AG  Ezinge

.
Wierdedorp Ezinge
Museum Wierdenland ligt aan de rand van het wierdedorp Ezinge in het Nationaal Landschap Middag Humsterland. Vanuit het museum brengt een korte wandeling de bezoeker naar de top van de wierde.
En hier, op een hoogte van ruim vijf meter, heeft de bezoeker een imponerend en schitterend uitzicht over het omringende landschap.

.
Staande voor de Protestantse kerk – gebouwd in de 13de eeuw – is door enigszins nazakken van de grond de sleuf te zien die Van Giffen indertijd heeft gegraven tot een meter van de kerk om de wanden van een woonstalhuis te kunnen volgen. In de verte is nog juist een meander van het Reitdiep te zien, de voormalige rivier de Hunze, die nog tot 1877 in open verbinding stond met de zee.
.
De dijken erlangs hadden tot die tijd een zeewerende functie. Aan de voet van de wierde loopt het ossenpad, het pad waarlangs eeuwenlang het vee naar de omliggende weidegronden werd geleid. Dit pad is onlangs aangelegd en nodigt uit tot een wandeling.
Museum Wierdenland in Ezinge geeft een beeld van de oeroude bewoning van het Groningse kustgebied.
.


 .
NAAR BOVEN

.


. Excursies:
Iedere 3e zaterdag van de maand, van mei tot september, organiseert Museum Wierdenland een fietstocht olv een deskundige en enthousiaste gids in een niet al te grote groep. Op aanvraag biedt het museum voor een groep van minimaal 15 personen tevens een dagje-uit aan, waarbij een leuke wandel/-fietstocht wordt gecombineerd met uitleg over de archeologische afgravingen in Ezinge en over de voorwerpen in het museum.
 Daarnaast verzorgt het museum nog een aparte wandeling ('Ommetje Bouwerderpad').
.

Video produktie Museumvlogger

.
Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag:
10:00 - 17:00 uur
weekend en feestdagen:
13:00 - 17:00 uur
Eerste Kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten
op afspraak (voor groepen) zijn we
ook op andere tijden geopend
Het museum is gesloten op:
25 december
1 januari
Eerste Paasdag
Eerste Pinksterdag
.

Museum Wierdenland
Van Swinderenweg 10
9891 AD  Ezinge

.
0594 - 621524
www.wierdenland.nl
 
NAAR BOVEN