Provincialeweg 46
Heiligerlee

.

Ingenieuze uurwerken, valse klokken, een klokkenstoel, de oven, een videopresentatie en een gietdemonstratie..... een zeer boeiende en levendige excursie voor touringcargroepen in Noordoost Groningen.
.
Het Museum "Slag bij Heiligerlee" heeft in de afgelopen jaren vele bezoekers getrokken, die erg enthousiast waren over deze expositie in de afwisselende ruimten. Veel kennis werd opgestoken, door middel van audiovisuele beelden, gelardeerd met de nodige humor, over de Tachtigjarige Oorlog en met name de Slag bij Heiligerlee.


torenklok
In de voormalige Klokkengieterij van Heiligerlee is tegenwoordig een heel leuk museum gevestigd waar klokken klinken, u in een leuke film kunt zien hoe vroeger de klokken gegoten werden en er op verzoek een gietdemonstratie is waarbij een tinnen klokje wordt gegoten.

Regelmatig worden er tingiet demonstraties en videopresentaties (klokken gieten) gegeven.
.
De Firma van Bergen goot en fabriceerde niet alleen klokken en torenuurwerken, maar maakte in het verre verleden diverse soorten brandspuiten en later complete brandweerwagens.
.


Waarom dit product specifiek door het bedrijf in Heiligerlee werd gemaakt, heeft een heel eenvoudige reden. Uw gids zal het een en ander hierover vertellen.
.

 .
NAAR BOVEN

.
Museum "Slag bij Heiligerlee"

.

Museum "Slag bij Heiligerlee"
In het museum aan de overkant wordt men met audio- en visuele middelen op de hoogte gehouden van de voorbereiding, het verloop en het einde van de Slag bij Heiligerlee op 23 mei 1568.
.

In dit museum wordt u door middel van een tijdcapsule terug gebracht naar de 16e eeuw, waarin de Tachtigjarige Oorlog zich afspeelde.
In het bijzonder de "Slag bij Heiligerlee" in 1568 heeft een voorname rol in dit museum gekregen. Men is getuige van De Slag en komt o.a. oog in oog te staan met Willem van Oranje Nassau.
Door middel van audio- en visuele middelen maakt u de voorbereidingen, de Slag zelf en het einde daarvan, van nabij mee.
Een mooie gelegenheid om uw kennis van de vaderlandse geschiedenis op te frissen.
.

Aan de overzijde van de straat ligt de bijbehorende Brasserie voor een lekker kopje koffie.  Hier is tevens een uniek museum over de beroemde 'Slag bij Heiligerlee' uit 1568 waarin vaderlandse geschiedenis werd geschreven.
.
Klokkengieterijmuseum
 Provincialeweg 46
 9677 PD  Heiligerlee

.
0597-418199
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 www.klokkengieterijmuseum.nl
http://www.slagbijheiligerlee.nl/
 
NAAR BOVEN